Høyre vil stoppe PT

Høyre vil stoppe PT

Høyre frykter Post- og teletilsynet vedtak om nye telepriser vil hindre utbyggingen av et tredje riksdekkende mobilnett.

Høyres næringspolitiske talsmann, Torbjørn Hansen, ønsker å rette et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Liv Signe Navarsete om konkurransen i mobilmarkedet og Post- og teletilsynets vedtak om nye termineringspriser, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ønsker å gi et signal om behovet for å øke konkurransen på mobilnett. Et tredje mobilnett vil gi lavere priser for næringslivet og til forbrukerne, sier Hansen.

LES OGSÅ: Telenor anklager PT for vendetta

PT foreslår å redusere termineringsprisene med over 35 prosent for Tele2 og Network Norway. Dette medfører mindre penger i kassen til de to aktørene som vil utfordre Telenor og Netcom gjennom å bygge et tredje landsdekkende mobilnett.

Til tross for at både Tele2 og Network Norway har klaget på vedtaket, har ikke PT-sjef Willy Jensen planer om å gå tilbake på det.

- Vi er definitivt for at det bygges et nytt landsdekkende nett. Hvis vi blir for rause overfor utfordrerne med for gunstige termineringspriser, blir det statssubsidiering. Og det liker jeg dårlig, sier han til DN.

LES OGSÅ: Mobilt bredbånd skyter fart

Telekom