Hvem er den nye Broadnet-sjefen?

Hvem er den nye Broadnet-sjefen?

Etter bare 1,5 år i sjefsstolen går Ole Edvard Pedersen av og 1. november overtar en ny toppsjef. Etterfølgeren er klar, men hemmelig.

Etter å ha nedbemannet med over 200 årsverk, omstrukturert selskapet kraftig går Ole Edvard Pedersen av.

Det er alltid en tøff jobb å omstille og nedbemanne så raskt og knallhardt som Pedersen har gjort. EQT ønsker nå tydeligvis en toppsjef som ikke bærer med seg den bagasjen.

Pedersen fikk toppjobben etter å ha oppnådd fantastiske resultater i InFiber med driftsmarginer over 50 prosent. Fjorårets resultater i Broadnet var ikke mye å skryte av.

Ny fase

- Jeg er stolt av å ha ledet de svært kompetente Broadnet-medarbeiderne gjennom en betydelig omstillingsprosess. Gjennom omstruktureringen av fire selskaper og etableringen av én felles forretningsmodell har Broadnet tatt en tydelig posisjon som fiberleverandør i bedriftsmarkedet. Vi har en innholdsrik periode bak oss, og jeg vil berømme Broadnet-laget for dets vilje og evne til å gjennomføre store endringer gjennom denne perioden, sier avtroppende direktør Ole Edvard Pedersen.

- Selskapet går nå over i en ny og spennende fase, og tidspunktet for lederskiftet har kommet. Jeg har jobbet tett med styret i denne fasen, og jeg ønsker min etterfølger lykke til med å lede Broadnet til å bli en ledende fiberaktør i det norske bedriftsmarkedet, sier han.

Hvem overtar?

Etterkommeren er ansatt, men vil ikke av hensyn til "tidligere arbeidsgiver" gjøre seg kjent før om en måneds tid. Ifølge pressemeldingen skal vedkommende ha bred erfaring. Og formuleringen i pressemeldingen utelukker at han er intern.

Så hvilken toppleder med internasjonal erfaring og ekspertise på å bygge og drive en fiberfabrikk kan være aktuell? Vi vet ikke, men vi tipper at vedkommende har bred erfaring enten fra TeliaSonera eller Telenor. Det er flust med kandidater i begge selskaper – også avgåtte Telia-sjefer. Vi merker oss formuleringen "etter avtale med tidligere arbeidsgiver". Det er mange tidligere Telia-direktører på jobbjakt skulle vi tro. Skjønt – det ligger i kortene at når tidligere arbeidsgiver ikke ønsker å proklamere en avgang når det likevel er et faktum, så er det for dem en smertefull overgang.

Få seriøse tips har kommet siden kunngjøringen om Pedersens avgang i går. Skulle vi se utenom Telenor og TeliaSonera, måtte det bli Jan Morten Ruud, nå konsulent i Nexia. Han bygde opp Bredbåndsbolaget i Sverige. Og har før det lang fartstid i Telia og Ericsson. Han er også meget kompetent innen fiberbygging og transportnett. Og han har vært utleid i ledende stillinger i Broadnet før.

En annen nordmann med tunge kvalifikasjoner er Jo Lunder som er toppsjef i Vimpelcom. Men han har jobbet utelukkende i mobilmarkedet og skulle han overta Broadnet måtte det trolig være i akutt hjemlengsel.

Før Ole Edvard Pedersen var det Anders Igel som var toppsjef. Han er 62 år og lite taler for at han kommer tilbake, skulle vi tro.

Broadnet har lagt opp til offentlig gjettelek. God tips mottas i dyp fortrolighet.

Les om:

Telekom