Ice erklærer priskrig

Ice erklærer priskrig

Senker prisen med 25 prosent på sitt mobile bredbånd, til tross for stort underskudd.

Ice.net velger å senke prisene på sitt mobile bredbånd for bedrifter, og inntar en aggressiv holdning ovenfor sine konkurrenter.

- Folk har begynt å tenke mer og mer mobilt når det gjelder bredbånd. Hvorfor abonnere på en stedsbundet adsl-linje, når du kan ha din personlige bredbåndslinje med deg overalt i Skandinavia, til en pris som er lavere enn adsl, sier administrerende direktør Matthias Peter i en pressemelding.

Det er i første omgang produktet "Ice.net Alltid", ubegrenset bruk, som blir billigere, fra 399 til 299 kroner i måneden.

Til sammenligning koster tilsvarende tjeneste fra Telenor eller Netcom 499 kroner i måneden.

Netcom har foreløpig ingen planer om å sette ned prisene, selv om Ice.net gjør det.

- Vi har ingen konkrete tiltak i planboka. Det er klart at det alltid vil være en utvikling på på pris og produkt, men det er for tidlig å si noe om når det vil komme. Utviklingen er stabil, og vi er fornøyd med salget, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom til Computerworld.

Peter mener at selskapet nå setter seg i førersetet for den videre fremveksten av mobilt bredbånd i Norge.

LES OGSÅ: - Ice risikerer konkurs

Prisdumpingen kommer på et tidspunkt der Ice.net har det økonomisk tøft. Nordisk mobiltelefoni, som eier Ice.net, gikk med et underskudd på 214 millioner kroner i første halvår i år.

Flere har spekulert i om Ice kommer til å gå konkurs, noe som tidligegere er avvist av Matthias Peter.

LES OGSÅ: Ice avviser konkursrykter

Denne saken ble sist oppdatert 01.10.2008 kl. 09.14.

Les om:

Telekom