Ice-kunde uten nett i fem dager

Ice-kunde uten nett i fem dager

Bytting av utstyr fører til nedetid over hele landet. Noen må vente lenge.

Mellom Son og Drøbak, ligger Hvitsten. Siden mandag har Hvitsten vært uten Ice-bredbåndsdekning.

Mangeårig kunde Else Hauan mener det ikke holder mål.

- Hvitsten er et sted med dårlig dekning, men jeg har hatt Ice i flere år. Men mandag gikk nettet ned. Jeg ringte inn tirsdag, og fikk beskjed om at det hadde vært en systemkrasj som skulle være enkel å fikse, sier hun.

Onsdagen kom, og fremdeles intet nett. Torsdag ringte Hauan på nytt til Ice for å høre hva som var på ferde. Da fikk hun vite at en sender var ute av funksjon og at det angivelig ikke var kommet inn feilmelding før – til tross for at Hauan altså ringte inn feilmelding tirsdag.

- Jeg er vanligvis en tålmodig kvinne, men i dag er det fredag og de har fremdeles ikk klart å rette feilen. Jeg har vært uten dekning siden mandag ettermiddag. De har vært nede en hel arbeidsuke – dette går ikke an i våre dager, sier hun.

- Når de påstår de har dekning over hele landet og folk gjør seg avhengige av dem som nettleverandør – og det ikke fungerer – blir det er irriterende.

Kjempebytte

Ices daglige leder i Norge, Eivind Helgaker, er enig i at en arbeidsuke er i overkant lenge. Han forklarer at de for tiden bytter ut alle basestasjonene fra forhenværende leverandør til Ericsson, og at det er her feilen har oppstått.

- Vi driver med et kjempebytte. Siden sommer ha vi byttet baser, og vi skal oppgradere hele nettet. Så langt er vi halvveis, og etter hvert som vi beveger oss fra base til base vil det bli noe nedetid. Men en ukes nedetid høres mye ut, byttet medfører i utagangspunktet maks en dags nedetid per base, sier han.

Etter nærmere undersøkelser finner Helgaker ut at det har vært feil i overøringen hos den lokale basestastasjonen til Hauan.

- Den ble slått ut mandag ettermiddag, men skal være oppe og gå igjen nå. Feilen har tatt for lang tid å fikse, helt klart. Den var oppe en periode, og gikk så ned igjen, men heldigvis skal feilen være lokalisert og fikset nå.

Modemrestart

- Har dere noen form for automatisk varsling ved feil?

- Her har vi kommet opp i en helt ny situasjon, det har ikke vært fanget opp alarm på denne basestasjonen før i forgårs. Derfor har det tatt litt tid å finne feilen. Vi har fått tilbakemelding fra Ericsson om at den nå er operativ og at vi skal kunne fange opp alarmer fra den. Det er en uheldig sak fra vår side, heldigvis er ikke dette noe som har skjedd ofte på de stasjonene vi har byttet ut, sier Helgaker.

Vanligvis kobler Ice-modem seg videre til andre basestasjoner i området når kontakten med en basestasjon brytes, men i dekningsskyggestedet Hvitsten har dette altså ikke latt seg gjøre.

Helgaker oppfordrer kunder som fortsatt sliter med å koble seg opp etter nedetid som dette om å restarte modemet sitt.

Les om:

Telekom