Ice langs hele Finnmarkskysten

Ice langs hele Finnmarkskysten

Ice har åpnet nok en basestasjon i Nord-Norge, og tilbyr nå mobilt bredbåndsnett langs hele Finnmarkskysten.

Den mobile bredbåndsleverandøren Ice har åpnet en basestasjon på Svartnes i Vardø, og har nå installert totalt 30 basestasjoner i Finnmark. Flere er under planlegging for driftsettelse i nær fremtid, blant annet ved Gamvik, Båtsfjord, Neiden i Sør-Varanger og Vadsø.

- Vi er meget stolte av å kunne tilby mobilt bredbånd langs hele Finnmarkskysten. Mobilt bredbånd er noe både fastboende, reisende, beredskapstjenester og næringsliv i området vil nyte godt av. Samtidig fortsetter vi utbyggingen av baser i både Troms, Finnmark og Nordland, sier Matthias Peter, administrerende direktør i Nordisk Mobiltelefon, i en pressemelding.

Siden Ice ble lansert sommeren 2006 har selskapets mobile bredbåndsnett vært under kontinuerlig utbygging, og i dag dekker Ice 75 prosent av Norges areal. Innen utgangen av 2007 vil dekningsprosenten være øket til 85 prosent. Med full dekning langs kysten i Finnmark tilbyr Ice i dag mobilt bredbånd langs hele norskekysten.

LES OGSÅ: Krangler om mobilpenger

Den mobile bredbåndsløsning benytter 450MHz-frekvensene fra det tidligere NMT450-nettet. Fordelen med disse frekvensene er at hver basestasjon kan betjene mange kunder i store geografiske områder.

- Fortsatt blander mange begrepene ”trådløst bredbånd” og ”mobilt bredbånd”. Fordelen med mobilt bredbånd er at det ikke begrenses til faste adresser, slik en trådløs løsning er. Kundene som velger mobilt bredbånd kan ta det med seg overalt. Ice leverer både bred dekning og høye hastigheter. I tillegg støtter det overføring av IP-telefoni, hevder Peter.

Les om:

Telekom