- Ice risikerer konkurs

- Ice risikerer konkurs

Selskapet bak Ice.net går med kraftig underskudd, og nå går spekulasjonene om at selskapet kan bli kjøpt opp for én krone.

Det er Nordisk Mobiltelefon som selger mobiltjenester under varemerket Ice.net i Sverige, Norge, Danmark og Polen. Selskapet gikk med underskudd på 214 millioner kroner første halvår i år, og nå begynner spekulasjonene om et oppkjøp. Det melder Nyteknik.se.

- Ice.net risikerer konkurs i flere land. I Norge kan de klare seg. Men krisen uroer konkurrentene i Sverige og Danmark, som frykter at noen kan kjøpe selskapet for én krone, sier telekom-analytiker John Strand i danske Strand Consulting til Nyteknik.se.

LES OGSÅ: Ice med krigskasse

Ryktene går om at Tele2 allerede har snakket med Nordisk Mobiltelefons eiere, andre rykter sier at "alle de store" er på banen for å kjøpe. Strand forteller at nettet til Ice.net (3g CDMA2000 teknologi som kun er for datatrafikk, ikke tale) kan egne seg for tv-selskaper som Comhem og Boxer. Disse kan med dette nettet selge mobilt bredbånd som en ekstra tjeneste til sine kunder. Thomas Ekman i Telia sier at han ikke blir overrasket om Telia er interessert i selskapet på grunn av frekvensene, ikke selve nettet.

Ice.net er i det som karakteriseres som en krise. Styreformann Magnus Hybbinette gikk av i sommer, etter at den ene eieren, amerikanske Qualcomm, ikke ga den finansieringen de hadde lovet. Kort tid etter fikk de 70 millioner svenske kroner, i hovedsak av amerikanerne og Orkla.

LES OGSÅ: Ice og Hello samarbeider

- Vi hadde en likviditetssituasjon som vi har løst. Men vi kommer til å ta inn mer kapital i tredje kvartal, og våre penger holder frem til det, sier finansdirektør Daniel Källenfors i Nordisk Mobiltelefon til Nyteknik.se.

Les om:

Telekom