Ice-sjefen går

Ice-sjefen går

OPPDATERT: Matthias Peter blir salgsdirektør i Ergo. Ice har slitt med stort underskudd.

Matthias Peter (48) blir ny salgsdirektør i Ergogroup fra 1. mars 2009. Han er nå administrerende direktør i Ice.net.

Ice tilhører svenske Nordisk Mobiltelefon AB, som i første halvår i år gikk med et underskudd på 214 millioner kroner. Det har vært spekulert om oppkjøp og til og med konkurs, men Peter har avvist konkursryktene.

LES OGSÅ: - Ice risikerer konkurs

Matthias Peter forteller til Computerworld at det både var forretningsmessige og private årsaker til at han går av som administrerende direktør i Ice.

- Ice er ved et strategisk og finansielt veiskille. Jeg har vært med i oppstartsfasen i bredbånds- og telekombransjen i ti år, og gleder meg nå å ta fatt på jobben som salgsdirektør i Ergogroup, sier Matthias Peter til Computerworld.

Han mener mobilitetsløsninger vil bli en viktig del av fremtiden for Ergogroups kunder.

- Jeg har vært med i en reise i telekombransjen som har gitt meg verdifull innsikt i verdikjeden. Mobilitetsløsninger blir viktigere for kundene, og det gir en salgsdimensjon som kommer til å ta det meste av min tid, sier Peter.

Han understreker at han har stor respekt for den salgsorganisasjonen som Ergogroup har i dag, og at han ikke kommer dit for å lære dem noe nytt.

Godt skussmål

Til tross for stort underskudd, har styret i Nordisk Mobiltelefon hatt tiltro til Peter, og har ikke ønsket at han skulle gå av.

- Dette var hans avgjørelse. Vi skulle gjerne sett at han fortsatte, han har gjort en fabelaktig jobb med å bygge opp selskapet, sier styreleder Torleif Peder Dahl i Nordisk Mobiltelefon AB.

LES OGSÅ: Ice avviser konkursrykter

Han er fornøyd med at Ice har bygget opp en infrastruktur som er kommet langt etter deres målestokk. Dahl ser nå for seg en mer markedsrettet person til å overta sjefsstolen.

Ergogroup er glad for at Peter skifter beite.

- Vi er svært fornøyde med å få Matthias Peter på laget, og med Peter viderefører vi tilnærmingen med å velge selvstendige toppledere til ledergruppen i Ergogroup. Peter har solid og allsidig bransjeerfaring, og vi ser frem til å dra nytte av hans kompetanse, sier administrerende direktør Terje Mjøs i Ergogroup.

Peter var blant annet med å etablere Ascom i Norge og han har vært administrerende direktør i tidligere Banetele, som nå er en del av Bredbåndsalliansen, skriver Ergogroup i en pressemelding.

Peter er utdannet sivilingeniør med fordypning innen telekommunikasjon og it fra Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) i Sveits. Han har over 20 års erfaring fra ikt- og telekom, innenfor programvareutvikling, prosjektledelse, salg og ledelse.

Denne saken ble oppdatert 6.8.2008 kl. 13.17.

LES OGSÅ: Ice og Hello samarbeider

Les om:

Telekom