Ice vil ha 800-frekvenser

Ice vil ha 800-frekvenser

Hadde kundevekst i fjor, men sammenlagt på minus i regnskapet. Gira på 800 mhz-båndet

– 800 MHz-båndet i kombinasjon med 450 MHz-båndet er interessant fordi det vil styrke tjenestetilbudet og dermed vår videre satsning på bred geografisk dekning i hele Norge, sier administrerende direktør i Ice, Eivind Helgaker.

Nettverksløsningen fra Ice er fra før basert på CDMA2000 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Dette båndet kjennetegnes ved at hver basestasjon gir stor geografisk dekning.

- Med 800-frekvensene vil ice.net styrke sitt tilbud betraktelig, ikke minst i byene hvor kapasitet kan være begrensende. I tillegg vil vi kunne styrke vår satsing på samarbeidsmodeller med andre nettoperatører, noe hele Norge vil kunne nyte godt av.

Samarbeid

Markedet stiller stadig strengere krav til oppetid, dekning og hastighet, ifølge Helgaker. For å tilfredsstille disse kravene er det ofte verdifullt å etablere samarbeid med andre mobile bredbåndsaktører som har et kompletterende nettverk, mener han.

- Eksempelvis har ice.net sikret seg en strategisk samarbeidsavtale med NSB om leveranse av mobilt bredbånd på alle regionstog, hvor ice.net er èn av to kommunikasjonsbærere. Dette er et godt eksempel på modeller vi ser blir viktigere og viktigere for mange kunder hvor dekning, oppetid og hastighet er særdeles viktig også utenfor tradisjonelle dekningsstrøk, sier Helgaker.

Godt år

Den mobile bredbåndsleverandøren har hatt et godt år når det gjelder kundetilstrømming, iløpet av 2011 økte kundemassen med 25 prosent.

Parallelt omsetningen med 44 prosent til 205 millioner norske kroner. EBITDA endte derimot med underskudd på 18,7 millioner norske, mot 98,9 millioner kroner underskudd i 2010.

– Fra og med fjerde kvartal i fjor har EBITDA vært positiv, understreker Helgaker i ice.net.

– Sterk salgsvekst og lønnsom drift åpner for nye muligheter og langsiktig satsning for ice.net, sier han i en pressemelding.

Les om:

Telekom