Knuser Norge på 4G-dekning

Knuser Norge på 4G-dekning

I Sverige har Teliasonera 90 prosent befolkningsdekning allerede, og de sikter på 99 før 2015.

Og ikke nok med det. I sin kvartalsrapport for Q1 skriver TeliaSonera at de sikter mot 92 prosent "geografisk dekning" eller arealdekning innen utgangen av 2015. Og mye tyder på at Telenor i Sverige ligger på samme nivå som Telia. Et liknende nivå kan Norge tidligst nå i 2018.

Store forskjeller

I Norge har Telenor til sammenlikning i dag vel 50 prosent befolkningsdekning og bare 4,5 prosent arealdekning på 4G. NetCom har en befolkningsdekning på 65 prosent.

- Det er store forskjeller mellom landene. Norge er et land med store ubebodde områder og en krevende geografi med fjell, fjorder og en kystlinje som gjør at en dekningsutbygging som i Sverige nærmest er en umulighet, sier kommunikasjonsdirektør Severin Roald i TeliaSonera Norge. Norge. Hovedårsaken til den markante forskjellen er framfor alt at det er over to år siden svenske myndigheter arrangerte 800-auksjon og tok 4G i bruk noe norske operatører først kunne starte med i år.

- Vil dere kunne ta igjen dette enorme forspranget spesielt på arealdekning, spør vi Netcom som stakk avgårde med dekningsblokken i 800-auksjonen?

- NetCom har svært høye ambisjoner for dekning. Våre kunder skal ha et mobilnett i verdensklasse. Hele 98 prosent av Norges befolkning har høyhastighets datadekning der de bor og ferdes når NetComs er ferdig med den storstilte dekningsutbyggingen i løpet av 2018. Vi forbedrer datadekningen område for område, og vi skrur på nye basestasjoner kontinuerlig, sier Roald.

Les om:

Telekom