- Kommer nok som et sjokk

- Kommer nok som et sjokk

Telenor tjener mye penger, men likevel er kutt vanlig, mener analytiker John Strand.

- Det som har skjedd nå kommer nok som et sjokk for mange nordmenn, ettersom Telenor tjener mange penger i Norge, begynner teleanalytiker John Strand i Strand Consult.

Dansken minner om at det som nå skjer i Telenor er veldig vanlig i de gamle telekommonopolene rundt om i Europa ellers. Det samme har for eksempel også skjedd i Danmark, påpeker han. Tilsammen har Telenor kuttet omlag 16.000 årsverk siden 2000.

- Jeg synes faktisk det er en nødvendig prosess i takt med at teleprisene faller, og med økningen i it i telekom. Det er en naturlig utvikling, sier Strand.

- Det er jo et spørsmål om å holde seg konkurransedyktige, og det er også et krav fra Telenors aksjonærer om å øke inntektene, legger han til.

Naturlig utvikling

Strand mener også at sluttpakkene Telenor tilby de 450 siste som må gå fra den tidligere statlige telekomoperatøren er veldig gode, og at Telenor håndterer utviklingen på en riktig så pen måte. Men det vil nok skje igjen til neste år, og året etter det, mener han.

Det er viktig å spørre seg selv: «hva betyr dette for meg, kan det skje meg i morgen», mener han. Tuden da man jobbet 30 år i samme selskap, med de samme produktene er over.

- Jeg har jo opplevd det samme selv, i Danmark. Det er den samme historien, bare at den staves på norsk, sier Strand.

Han avslutter med å påpeke at arbeidsmarkedet i Norge ikke er spesielt begrenset om dagen, og at mulighetene er mange for de som nå får sluttpakker fra Telenor.

- Men det viser hvor viktig det er å forstå virkeligheten av å være forankringsparate, og jobbe mot egne formål, avslutter Strand.

Les om:

Telekom