Kommunene vil ha 900 bredbåndsmillioner

Kommunene vil ha 900 bredbåndsmillioner

180 norske kommuner har søkt bredbåndsstøtte.

160 millioner er beløpet staten har bevilget til kommunal bredbåndsstøtte i år. Dermed vil under 20 prosent av kommunenes ønsker bli oppfylt.

- Det har vært en fantastisk stor interesse for støtte til bredbånd i distriktene. Søknadsbeløpet er 900 millioner kroner og 180 kommuner har engasjert seg. Det er mange hvite felter på kartet, sa PT-sjef Torstein Olsen på PT Forum i Lillesand tirsdag.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier til Telecom Revy at det ikke er mulig med noen ekstra pott for dette året, men at denne søknadsmassen vil være en medvirkende faktor for regjeringens vurdering av bevilgningsramme for neste år.

I praksis betyr det at under 2 av 10 vil få midler i år. Nå er prosessen videre slik at fylkeskommunene skal evaluere søknadsmassen og prioritere innen sitt fylke før PT foretar den endelige tildelingen.

Søknadsmassen dokumenterer uansett at det er stor interesse for bedre bredbånd i distriktene. I premissene for å søke forutsettes det både lokalt engasjement og operatørinteresdse for å komme i betraktning.

Les om:

Telekom