Krever 300 millioner av Telenor

Krever 300 millioner av Telenor

Professor Muhammad Yunus og Grameenphone krever at Telenor betaler 300 millioner kroner i bøter.

Forholdet mellom Telenor-ledelsen og Grameenphone har nådd et bunnivå. Nå krever fredsprisvinner og Grameen Bank-sjef Muhammad Yunus at Telenor betaler de to bøtene på 300 millioner kroner som Grameenphone er blitt ilagt for ulovlig ruting av internasjonal teletrafikk, skriver Aftenposten.

Han understreker at han ikke har noe imot Telenor som selskap.

- Det er ledelsen som er problemet. Jeg hadde et veldig nært forhold til Telenors tidligere sjef Tormod Hermansen. Men alt endret seg da det kom inn en ny ledelse, sier han.

LES OGSÅ: Bangladesh-bot for Telenor

Politiet i Bangladesh avslørte at Grameenphones utenlandstrafikk ble rutet utenom myndighetenes nettverk, og dermed unngikk beskatning. Selskapet har godtatt og betalt bøtene, men Yunus mener altså at Telenor har vært involvert i ulovlighetene via Malaysiske Digi, hvor det norske selskapet er storeier, og derfor bør punge ut.

- Dette er en sak som har rammet oss hardt. Å betale boten er det samme som å innrømme at det er begått ulovligheter. Men vi har ikke fått vite hva som har skjedd og hvem som står bak, sier Yunus til Aftenposten.

LES OGSÅ: Elleve døde for Telenor

Telekom