Kundene flykter fra ADSL

Kundene flykter fra ADSL

Telenor mistet 10.000 ADSL-kunder i første kvartal. Heldigvis vokste fiberet.

- Mye tele i jorda har gjort veksten på fiber vanskelig i første kvartal. Vi regner med en betydelig større vekst i de tre resterende kvartalene, sier Norges-sjef Berit Svendsen i en kommentar.

Telenor har nå 870.000 internett-aksess-kunder. 60.000 av disse er på fiber.

Nedgangen på ADSL var på hele 10.000 for Telenor i første kvartal. Det ble delvis motvirket av 4000 i fibervekst og 2000 på kabel og 2000 på VDSL.

200 færre ansatte i Norge

På resultatframleggingen fredag fikk Norge mye skryt for betydelig bedre økonomiske resultater til tross for færre kunder både fast og mobilt.

- En viktig årsak til det er at vi har maktet å effektivisere driften av kobbernettet betydelig. Dette har vært en stor kostnadsfaktor, sier Berit Svendsen som også kan opplyse at Telenor har nedskalert bemanningen med ca. 200 årsverk i det siste kvartalet – det meste med naturlig avgang.

Investeringen i det norske nettet fortsetter med full kraft. 31 prosent av Telenors totale investeringer i første kvartal skjedde i Norge. Investeringene i år vil overstige fjorårets 4,1 milliarder kroner. Mobilnett og FTTH er hovedsatsinger, men Telenor oppgir ikke fordelingen.

(Merk at i resultatrapporten oppgir Telenor 3000 i netto tilbakegang på internett-aksess, mens tallene her tyder på at det er 2000. Avrunding skal være årsak til differansen.)

Les om:

Telekom