Lokker kunder til mobilt bredbånd

Lokker kunder til mobilt bredbånd

Flere leverandører av mobilt bredbånd sponser nå pc-er med abonnementsbinding. Forbrukerrådet er skeptisk.

Bredbånd selger som varmt hvetebrød i privatmarkedet, og nå går leverandørene nye veier for å hanke inn enda flere kunder. Netcom har inngått et samarbeid med Expert om at du kan få en bærbar pc til én krone om du binder deg til bredbåndspakken som gir fri surfing til alle døgnets tider.

- I takt med utrullingen av Turbo 3G og videre satsning på hastighet, tror vi at andelen som velger bort tradisjonell oppkobling til fordel for mobil vil øke. Fordelen med mobilt bredbånd er at internett blir uavhengig av tid og sted, samtidig som høyere hastigheter gjør det til et fullgodt alternativ også hjemme, sier NetComs produktsjef for mobilt bredbånd, Hans Heggenhauge, i en pressemelding.

Les også: Vi kaster oss over mobilt bredbånd

Kategorisjef Pål Trudeng i Expert tror pakken vil slå an blant studenter.

- Dette er en spennende måte å selge pc på, som kombinerer pris og behovet for mobilitet på en unik måte. Vi tror på stor etterspørsel, og at tilbudet vil treffe yngre pc-brukere og studenter særlig godt, sier han.

Telenor på hugget

Telenor er også på hugget, i samarbeid med Lenovo. De som kjøper Lenovo-maskiner med innebygd turbo-3g-støtte får tre måneders gratis mobilt bredbåndsabonnement fra Telenor.

Les også: Lenovos Centrino 2-kolleksjon

- Vi håper de som tester det vil like det så godt at det kjøper et abonnement, sier strategidirektør i Telenor, Nils Katla til Dagens IT.

Han er imidlertid usikker på hvordan folk vil ta i mot pakka.

- Det er første gang vi gjør det, sier han.

I tillegg skrev klikk.no i begynnelsen av august at Telekiosken og Telenor har lansert en pakke med pc, mobiltelefon, mobilt bredbåndsabonnement og mobilabonnement for én krone.

Lunket Forbrukerråd

Når det gjelder Netcoms pakketilbud, stiller seg Forbrukerrådet lunken til markedsføringsstrategien.

- Tilbud med likhet til avbetaling fremstilles ofte med en lav pris. Men det du kjøper koster ikke én krone. Det er villedende om noe fremstår som billigere enn det egentlig er, sier juridisk seniorrådgiver Petter Ravne Bugten i Forbrukerombudet til Aftenposten.

Han presiserer at han snakker om erfaring fra tilsvarende pakker generelt, og ikke konkret om Netcom-Expert-samarbeidet.

Totalt vil én-kroners-pc-en komme på 7199 kroner på et år, medregnet abonnementets pris på 599,- i måneden.

Experts Trudeng er uenig med Forbrukerombudet i at dette blir en slags avbetalingsløsning.

Telekom