Lover godlyd på mobilen

Lover godlyd på mobilen

Telenor vil ha skarpere og bedre lyd, uten bakgrunnsstøy. I dag innfører selskapet "HD voice".

- Det er slitsomt med mobilsamtaler der det er vanskelig å oppfatte hva som blir sagt. Denne utfordringen har vi nå endelig løsningen på, og Telenor skal jobbe for at stadig flere får nyte godt av fremtidens mobillyd, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Fra og med i dag vil Telenor-kunder få oppleve bedre lydkvalitet på mobilnettet. Selskapet mener å være den eneste mobiloperatøren i Norge som tilbyr HD-lyd på mobilen i dag. Teknologien skal erstatte dagens mobillyd med skarpere lydkvalitet, filtrert for bakgrunnsstøy.

Ifølge Telenor vil den nye teknologien føre til at Telenors kunder opplever ”en sterkt forbedret lydkvalitet sammenlignet med vanlig mobil tale”. Det står det i en pressemelding fra selskapet.

- Nyansene i tonefallet blir klarere og lyden mer naturtro. De som jobber eller befinner seg i områder med mye bakgrunnsstøy, slik som i kafeer eller nær trafikk, vil ha stor nytte av HD Voice. Bedre lydkvalitet vil generelt gi færre misforståelser, og vil også føre til at du kan snakke lavere i telefonen. Det er jo praktisk når du befinner deg i det offentlige rom, sier Svendsen.

Den nye tjenesten blir automatisk tilgjengelig for alle kunder i Telenors mobilnett og vil ikke koste noe ekstra. Det eneste som kreves er at du og den du snakker med har en telefon som er klar for HD Voice. De aller fleste nyere smarttelefoner er HD Voice-klare på 3G.

Les om:

Telekom