Lunder styreleder i nye Vimpelcom

Lunder styreleder i nye Vimpelcom

Telenor og Altimo har utpekt ledergruppen i nye Vimpelcom.

5. oktober kunngjorde Telenor og Altimo en avtale om å slå sammen sine respektive eierandeler i den ukrainske mobiloperatøren Kyivstar og den russiske mobiloperatøren OJSC Vimpelcom i det nye Bermuda-registrerte Vimpelcom Ltd.

Nå har de valgt hvem som skal fylle viktige lederposisjoner. Ikke-operativ direktør i OJSC Vimpelcom, Alexander Izosimov, er valgt som konsernsjef i Vimpelcom Ltd. Han sitter også som styreleder i GSM Association i tillegg til å sitte i flere andre styrer.

Styreleder blir norske Jo Lunder, som i dag er konserndirektør i Johan H. Andresens private equity-fond Ferd. Lunder har bakgrunn fra Telenor, både som administrerende direktør i Telenor Privat og som viseadministrerende direktør i Telenor Mobil. Han har også vært konsernsjef i Atea, og sitter som styreleder i flere andre selskaper og har også sittet i styret til OJSC Vimpelcom.

- Det er med stor tillit vi kan kunngjøre at to så fremragende og erfarne personer som Alexander Izosimov og Jo Lunder, skal lede vårt nye felles selskap. De har begge unik kunnskap om mobilmarkedet og vil bidra til å sikre en fremgangsrik utvikling av det nye selskapet, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas via en pressemelding.

På listen over uavhengige styremedlemmer sitter Lenoid Novoselsky og Dr. Hans Peter Kolhammer sammen med Lunder. Hovedkontoret til Vimpelcom Ltd. vil ligge i Nederland.

Les om:

Telekom