Lyse på i Hedmark og Oppland

INNLANDSSATSING: Jan Troøyen i Lyse Fiberinvest vil snart tilby Altibox-partner i Hedmark og Oppland. Foto: Lyse Fiverinvest.

Lyse på i Hedmark og Oppland

For første gang får Eidsiva Bredbånd konkurranse om fibertilbud i de to innlandsfylkene.

Lyse er i ferd med å etablere en Altibox-operatør i Hedmark og Oppland. Det skjer til høsten.

- Når folk ønsker oss, kommer vi gjerne og bygger ut, sier prosjektleder i Lyse Fiberinvest AS, Jan Troøyen til Østlendingen.

– Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker Altibox i Elverum, men også i Hedmark og Oppland generelt. Disse to fylkene ligger på bånn i Norge når det kommer til høyhastighetsbredbånd, så det er ingen tvil om at det er behov for å få en bedre infrastruktur i Innlandet, sier Troøyen til avisen.

Salgsarbeidet startet

Etter det vi erfarer har selgere fra Nimbus Direct nå i flere uker vært på dørene i ulike tettsteder i de to fylkene og tilbudt Altibox. Responsen synes tydeligvis å ha vært så stor at etablering er nær forestående.

Omkring én million nordmenn får nå sine bredbåndstjenester levert av Altibox, som for øvrig er en del av Lyse-konsernet. Selskapet har imidlertid til gode å etablere seg i Hedmark og Oppland, men dette skal etter planen endres i løpet av høsten.

– Disse to fylkene har ligget brakk lenge, men nå har vi fått såpass mange henvendelser rundt omkring at vi i hvert fall skal gi det en sjanse. Når folk ønsker oss, kommer vi gjerne og bygger ut, sier Troøyen, som håper graving og installering kan starte i Elverum på høstparten.

Lyse på før vinteren

– Det eneste som stopper oss, er vel egentlig når vinteren dukker opp. Frem til da står vi på for fullt. Hvor mye vi rekker er vanskelig å si, men jo fortere vi får signert kontrakter og bestemme oss for de områdene vi vil satse i, jo fortere kommer vi i gang, sier han.

Hedmark og Oppland er ved siden av Sogn- og Fjordane fylkene med lavest andel høyhastighetsbredbånd i landet. Utfordringen er framfor alt de omlag 75.000 husstandene utenfor tettbebygde strøk.

I følge Statistisk Sentralbyrå var det 176.000 husstander i de to fylkene ved utgangen av 2015.

Eidsiva hadde ved årsskiftet 20.200 fiberkunder i innlandsfylkene, og en vekst på 4.700 nye kunder i fjor. Det skulle indikere at det ennå er et betydelig marked i byer og tettsteder i de to fylkene.

Telekom