Må skrote ti millioner norske radioer

Må skrote ti millioner norske radioer

FM-slukking vil gi tidenes elektronikk-søppelberg.

Hvis alt går som det skal, vil FM-båndet bli skrudd av i 2017, til fordel for DAB-nettet. Dermed vil alle gammeldagse radioapparater i Norge slutte å fungere.

Det vil gi den største innsamlingen av elektronikk noensinne. Alle elektronikkbutikker i landet er forpliktet til å ta i mot radioene. Dette melder NTB.

– Målt i antall så er det nok den største innsamlingen av enkeltprodukter vi har hatt. Vi snakker nok rundt ti millioner apparater, kanskje mer, sier Jan Adelsten Røsholm, administrerende direktør i Elektronikkbransjen til Aftenposten.

Ifølge Medietilsynets websider om digitalradio er det riktignok mulig at utskiftingen kan drøye et par år til.

Målet er at nettet skal slukkes i 2017, men det avhenger av visse vilkår, står det å lese. Blant vilkårene er at NRKs radiotilbud må ha like god dekning som på FM (99,5%) og at minst halvparten av radiolytterne må daglig høre på en digital radioplattform.

Likevel ser det ut til at kundene nekter å lystre. Bare rundt halvparten av alle radioer som blir solgt i dag støtter DAB, ifølge Elektronikkbransjen.

Bransjeorganisasjonens beregninger viser at alle radioene som må kastes representerer mellom 25.000 og 30.000 tonn avfall.

Les om:

Telekom