Mer fiber, mindre DSL

Mer fiber, mindre DSL

Broadnet og datteren Homenet hadde betydelig tilbakegang på xDSL i 2013.

Broadnet har sammen med datterselskapet HomeNet 10.300 fiberkunder, hvorav 3358 ved årsskiftet var bedriftskunder.

Samtidig har selskapene 48.000 xDSL-kunder. Dette betyr at i 2013 hadde selskapet en betydelig tilbakegang på xDSL i likhet med Telenor og NextGenTel. Broadnet er den tredje største DSL-operatør i landet. Homenet har i privatmarkedet for fiber spesielt siste halvåret en viss framgang. Det er spesielt i Oslo og Tromsø HomeNet har sin fiberbase, mens Broadnet i bedriftsmarkedet opererer over hele landet.

Konkurransen både i Oslo-markedet og i Tromsø er betydelig skjerpet i det siste. I Oslo slåss Homenet spesielt med Viken Fiber, Get og Telenor. I Tromsø har nå også Signal etablert seg, noe som skjerper konkurransen også der.

Flere brands

Det er ikke helt enkelt å finne ut hvordan Broadnet/Homenet organiserer privatkundene.

- HomeNet som brand har både fiber og DSL, med ca. 48 000 DSL kunder og 7000 fiberkunder (vi har vokst en del i det siste på fiber). DSL kundene ligger fremdeles igjen i Broadnet AS og er ikke innfusjonert i Homenet AS. Dermed er altså HomeNet en avdeling i Broadnet og et eget AS med fiberkunder, sier daglig leder i HomeNet på vårt spørsmål om xDSL-kundenes hjemmehavn, forklarer daglig leder i Homenet Nina Vesterby

Hun opplyser at Homenet nå har omlag 7000 fiberkunder. Det er en økning fra 5644 som de oppga til PT ved årsskiftet. Ifølge totaltallet i rapportene til PT hadde Broadnet og Homenet samlet en helt flat utvikling fra 2012 til 2013 med samlet 69 400 kunder.

Omsetningen i Broadnet as, som er driftsselskapet, var i fjor på 1,2 milliarder kroner – ned vel 200 millioner fra året før. Driftsresultatet ble på minus 161 millioner og resultatet før skatt på minus 61 millioner. En forverring på 150 millioner fra året før. Telefonivirksomheten oragnaisert i Ventelo as ble tidligere i år solgt ut.

Homenet hadde i fjor en omsetning på 24 millioner og et plussresultat på 4 millioner kroner og reflekterer bare fiberkundene privat..

Forøvrig har eieren EQT organisert den norske virksomheten i en rekke holdingselskaper – Broadnet Topholding, Broadnet Midtholding og Broadnet Holding.

Les om:

Telekom