Microsoft vil kjøpe Skype

Microsoft vil kjøpe Skype

Microsoft kjøper Skype for mellom sju og åtte milliarder dollar.

Omregnet til norske kroner snakker vi om et oppkjøp på mellom 38,4 og 43,9 milliarder kroner.

Når Skypes gjeldsforpliktelser tas med, kommer totalen på hele 8,5 milliarder dollar (over 46,6 milliarder kroner).

Det er Wall Street Journal som er gått ut med meldingen om at Microsoft er i ferd med å inngå en avtale om oppkjøp av Skype, et av verdens ledende firmaer innen internett-telefoni.

SISTE: Microsoft bekreftet tirsdag ettermiddag norsk tid at oppkjøpet av Skype er et faktum. Microsofts toppsjef Steve Ballmer og hans Skype-kollega Tony Bates ville legge frem mer informasjon på en pressekonferanse senere på dagen, het det. Oppkjøpssummen på 8,5 milliarder dollar ble også bekreftet.

Pressemeldingen fra Microsoft kan du lese her .

Ifølge Microsoft vil Skype støtte enheter som Xbox og Kinect, Windows Phone og et stort antall Windows-enheter. Microsoft vil knytte opp Skype-brukere til Lync, Outlook, Xbox Live og andre fora. Dessuten vil Microsoft fortsette å utvikle og støtte Skype-klienter på andre plattformer.

Ifølge Wall Street Journal kan et oppkjøp av Skype bidra til å gi Microsoft en sterkere posisjon på internett, der Microsoft ennå mangler et solid merkenavn.

Oppkjøpet vil være det dyreste Microsoft noensinne har foretatt i sin 36-årige historie, men Microsoft skal ha god råd til det, ettersom selskapet har over 66 milliarder dollar på bok.

Skyhøyt tilbud

Tidligere er det blitt meldt at både Facebook, Cisco og Google har snust på et mulig oppkjøp av Skype, men Microsofts pristilbud ligger angivelig over dobbelt så høyt som beløpene som har vært nevnt tidligere.

Selv om Skype har utviklet seg til et kjent og solid merkenavn siden selskapet ble startet i 2003, tapte Skype penger i fjor. Omsetningen kom opp i 860 millioner dollar (over 4,7 milliarder kroner) og driftsresultatet ble 264 millioner dollar (over 1,4 milliarder krooner), men likevel rapporterte selskapet et tap på sju millioner dollar (over 38 millioner kroner), melder IDGs nyhetstjeneste.

De to gründerne som etablerte Skype, Niklas Zennström og Janus Friis, var fortsatt medeiere i selskapet foran det forestående salget til Microsoft. Eiersiden omfattet også internett-auksjonsfirmaet eBay, som kjøpte opp Skype i 2005 for 2,6 milliarder dollar.

I skrivende stund er oppkjøpsplanene ikke bekreftet av Skype eller Microsoft.

Les om:

Telekom