Milliardavtale med Apple for Ericsson

LISENS: Apples Iphone og Ipad skaper store inntekter for Ericsson i årene fremover.

Milliardavtale med Apple for Ericsson

Etter ett år med rettssaker har Apple inngått avtale om å betale milliarder for Ericsson-patenter de ville ha gjort ugyldige.

Aksjekursen på Ericsson skyter i været etter at nyheten om at Apple betaler et større engangsbeløp og deretter lisenser på Ericsson-patenter innen mobilteknologi. Norske ABG Sundal Collier skal ha informert sine klienter om at de tror Ericsson vil motta rundt en halv prosent av Apples fortjeneste på Iphone og Ipad heretter, ifølge en melding fra Reuter.

Det var i januar 2015 at Apple gikk til en amerikansk domstol og hevdet at Ericssons patenter innen LTE (Long Term Evolution, populært kalt 4G) var ugyldige.

Apple hevdet at deres oppfinnelser var "resultatet av års hardt arbeid av Apples ingeniører og designere og milliarder av dollar til forskning og utvikling", som en talsperson for Apple sa den gangen.

Saken har siden versert for amerikanske domstoler, ITC (den internasjonale handelskommisjonen) og søksmål i Nederland, Storbritannia og Tyskland.

Nøyaktig hva avtalen mellom Apple og Ericsson går ut på økonomisk er ikke offentliggjort, ut over at Apple betaler en engangssum for deretter å betale royalties for Ericssons patenter. Ericsson har i en melding anslått dette til en årlig inntekt på fire til fem milliarder svenske kroner årlig.

Les om:

Telekom