Mobiloperatøren Tre gir opp Norge

Mobiloperatøren Tre gir opp Norge

Tre vil ikke lenger bygge et nytt mobilnett, og leverer tilbake lisensen.

I 2003 kjøpte mobiloperatøren Tre lisens for å bygge et nytt mobilnett i Norge, i konkurranse med Telenor og Netcom. Men slik gikk det aldri, til tross for at konsernsjef Peder Ramel i Tre sa til Computerworld i mai 2009 at de nå skulle gjøre alvor av planene.

- Vi har bedt om en forlengelse fordi vi har ambisjoner om å bygge et nytt mobilnett i Norge, sa Ramel den gangen. I januar 2010 gjentok Tre at de skulle gjøre alvor av planene om et landsdekkende 3g-nett i Norge.

Skulle bygge i fjor

Etter forlengelsen av konsesjonsvilkårene i fjor, skulle Tres 3G-nettverk dekke 40 prosent av den norske befolkningen innen mars 2012.

- Vi ønsker å bygge betydelig mer enn det. Vi skal nærmest ha et heldekkende nett i Norge, sa Ramel i 2010.

Han sa videre at det er først nå selskapet har en sterk nok økonomi til å iverksette de ambisiøse 3G-planene. Men selskapet har ingen 4G-strategi.

Ramel utelukket heller ikke at Tre kunne bygge ut sitt norske 3G-nett sammen med en partner.

Dyr drøm

Tre betalte 62 millioner kroner i auksjonen hvor de vant frekvensen i 2003. I tillegg har selskapet betalt en årlig avgift på 20 millioner kroner siden 2004. Men siden har ingenting skjedd.

Selskapet leverer nå tilbake lisensen til Samferdselsdepartementet.

- Vi får ikke forretningscaset til å gå opp og da velger vi å levere tilbake lisensen, sier Peder Ramel til det svenske nyhetsbrevet Telekomnyheterna, ifølge Computer Sweden.

Les om:

Telekom