Mobilt bredbånd skyter fart

Mobilt bredbånd skyter fart

30 000 kunder skaffet seg mobilt bredbånd i løpet av årets tre første måneder.

I løpet av første kvartal har mobilt bredbånd økt like mye som i andre halvår i fjor. 30 000 kunder skaffet seg mobilt bredbånd i løpet av årets tre første måneder, melder Post- og teletilsynet i sin ferske oversikt over det norske ekommarkedet.

Av de tre aktørene på markedet, er det Telenor som øker mest. Ice opprettholder sin markedsandel, mens Netcom tar en mindre del av kaken. Spesielt bedriftssegmentet øker kraftig.

- Vi har kunnet se av erfaringene fra resten av Europa at dette vil komme. Og det kommer, sa direktør Willy Jensen i PT under presentasjonen, ifølge Teknisk Ukeblad.

LES OGSÅ: Ice med krigskasse

Tallene for første kvartal 2008 viser at seks av ti husstander nå har tatt i bruk bredbånd, og dette er bare en liten økning fra 2007. Hele 64 prosent av dem som tok i bruk bredbånd i første kvartal, fikk tjenesten levert via kabel-TV, skriver PT i rapporten. Willy Jensen er ikke overbegeistret for statistikken.

- Det er en del nordmenn som har teknologibarrierer og som ikke benytter seg av bredbåndstilbudet de faktisk har, sier han til Nationen, og fremhever at det trolig er eldre mennesker i utkantstrøk som er mest skeptiske til internett.

Les om:

Telekom