Mot nytt tap for teleutfordrere

Mot nytt tap for teleutfordrere

Mye tyder på at Tele2s og Network Norways klage blir avvist av PT. Utbyggingen av eget nett kan stanse.

Tele2 og Network Norway har klaget på Post- og teletilsynets (PT) vedtak om nye termineringspriser. Prisen skal gå fra 1,15 kroner per minutt i dag, til 75 øre i 2010. De to samarbeidspartnerne påklaget PTs vedtak i juni, og i morgen skal direktør Willy Jensen presentere avgjørelsen for ESA, skriver Finansavisen.

Det ser likevel ut til at Tele2 og Network Norway må belage seg på nok et nederlag.

- Etter at vedtaket er formelt behandlet i ESA, vil det bli gyldig. Da vil selvfølgelig Network Norway, Tele2 og TDC klage igjen, sier Jensen til Finansavisen.

LES OGSÅ: Telegigantene krever lik behandling

Det er ettersigende ingen som er fornøyd med vedtaket til Post- og teletilsynet. Mens Tele2 og Network Norway mener det er uriktig å redusere termineringsprisene, har gigantene Telenor og Netcom kritisert tilsynet for ikke å gjennomføre reduksjonene raskt nok for konkurrentene. Selv får Telenor og Netcom bare lov til å ta 45 øre når en abonnent hos en konkurrent ringer til deres nett fra 2010.

Konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway har den siste tiden, og senest på It-tinget i forrige uke, gått hardt ut mot det hun kaller duopolsituasjonen i tele-Norge.

LES OGSÅ: Ingen nåde for Netcom og Telenor

Om vedtaket står som det gjorde i juni, kan Network Norways og Tele2s satsing om utbygging av eget nett stanse.

- Opprettholder de vedtaket er vi nødt til å revurdere. Business-caset blir seende annerledes ut, sier administrerende direktør Håkon Dyrnes i Tele2 til Finansavisen.

LES OGSÅ: Klart for kamp mot telemakten

Les om: