Nå går 800-auksjonen på høring

Nå går 800-auksjonen på høring

Post- og teletilsynet med forslag til 800- og 900-båndets auksjonsregler, i tillegg til 1800.

Telebransjen har i spenning ventet på auksjon på 800- og 900-båndet, som bransjen alle gjerne vil ha en del av. Dekningsdirektøren i Netcom, Tommy Johansen, har tidligere omtalt det som selve limet i frekvenskabalen.

Frekvensspekteret når langt og egner seg godt til å gi kjapt mobilbredbånd til Norges fjell og daler. De høye frekvensene, som 1800 MHz, når ikke like langt, men har bedre kapasitet og er dermed velegnet i mer sentrale strøk der mange bor.

Nå er høringen med konkrransereglene klare. Selve auksjonen anslås å foregå i desember.

2x10-blokker

«Regjeringen har besluttet et dekningskrav på 98 prosent for en blokk på 2 x 10 MHz i 800 MHz-båndet ("dekningsblokken"). Dette kravet skal innfris i løpet av fem år etter at tillatelsene er gitt, og tilbudt tjeneste skal ha en gjennomsnittlig overføringshastighet på minst 2 Mbit/s,» skriver Post- og teletilsynet (PT) i kortversjonen av høringen.

«Samtlige tillatelsesinnehavere i 800 MHz-båndet skal oppfylle et krav på 40 prosent befolkningsdekning innen 4 år. I tillegg har regjeringen besluttet å sette et krav på 98 prosent befolkningsdekning for tillatelsesinnehaver av en frekvensblokk på 10 MHz i 800 MHz-båndet ("dekningsblokken"). Dette kravet skal innfris i løpet av fem år etter at tillatelsen er gitt,» heter det videre.

Setter av årlige midler

- 100 prosent av landets husstander skal de nærmeste årene få tilgang til et bredbåndstilbud av grunnleggende god kvalitet. Nå er vi ett skritt nærmere målet, sier samferdselsminister Marit Arnstad i en pressemelding.

Regjeringen varsler også at de setter av minst 150 millioner kroner årelig til utbygging av bredbånd i områder der dagens tilbud enten er fraværende eller for dårlig.

PT presiserer også sine krav fra mars i år om sameksistens mellom LTE og DTT i et eget dokument.

Les om:

Telekom