Nå kan du få bil-bredbånd

Nå kan du få bil-bredbånd

Nettleverandøren Ice leverer bilpakke for ivrige surfere på landeveien.

Med 70 prosent av Norges befolking som brukere av smarttelefoner og mer enn én million nettbrett-eiere, dobles mobil datatrafikk årlig her til lands.

Som et resultat av nordmenns stadig økende nettappetitt, introduserer bredbåndsselskapet Ice.net nå en egen «bilpakke» som flytter bredbåndet ut av stua og inn i bilen.

Person- og varebiler

Den mobile bredbåndsløsning kan installeres i alle person- og varebiler. Selskapette har i tillegg inngått distribusjonsavtaler med bilimportøren Harald A. Møller AS samt en av de største verksteds- og bilutstyrskjeder.

- Nordmenn er i europatoppen når det gjelder surfing fra mobiltelefoner og nettbrett. Tendensen er også at norske familier har flere smarttelefoner og nettbrett per husstand. I stedet for at to-tre personer surfer på hvert sitt ustabile mobiltelefonabonnement på vei til hytta, vil alle nå kunne koble seg på nett gjennom en felles bredbåndsruter i bilen. Bredbånd i bil er neste skritt for å tilfredsstille nordmenns stadig økende surfebehov, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net, i en presseuttalelse.

Puttes i bagasjerommet

Bredbåndsruteren kan flyttes mellom bil, hytte og hjem. I bilen kobles ruteren på bilens 12-volts uttak. Av sikkerhetsmessige hensyn anbefales det å ha ruteren montert i bagasjerommet.

- Med en gang man vrir om tenningsnøkkelen vil alle i bilen ha tilgang på trådløs bredbåndsone. Det er like enkelt som å koble seg opp på det trådløse nettverket hjemme eller på kontoret, sier Helgaker.

Les om: