Næringsministeren på punge ut

Næringsministeren på punge ut

Dersom Telenor byr på Teliasonera, må næringsministeren ut med minst 100 milliarder kroner, mener analytiker.

Den siste uken har det blitt spekulert i om Telenor vil kaste seg inn i budkampen om finsk-svenske Teliasonera, som er priset til rundt 240 milliarder kroner. Teleanalytiker Espen Torgersen i Carnegie har regnet på hva et eventuelt bud vil innebære rent finansielt, skriver Dagens Næringsliv.

En forutsetning for regnestykket er at staten vil beholde sin eierandel på 54 prosent. Resultatet er da at staten må punge ut 100 milliarder kroner, som betales til Teliasoneras aksjonærer som en del av et kombinert kontant- og aksjeoppgjør, mener Torgersen.

LES OGSÅ: Telenor kan by på Teliasonera

En slik nordisk telegigant må selge unna en del av sin virksomhet for å få blidgjøre konkurransemyndighetene. Da er det trolig Netcom, Nextgentel, Telenors svenske virksomhet og Telias danske virksomhet som selges. Dette må bringe inn 50 milliarder for at aksjonærene skal bli fornøyde.

- De største synergiene er innen den overlappende virksomheten. Men denne virksomheten må delvis selges unna. Spørsmålet er om kostnadene vil bli vesentlig lavere bare fordi eierskapet ligger på Fornebu. Det svaret er som oftest nei, sier Torgersen til Dagens Næringsliv.

Les om:

Telekom