Netcom åpner 4G i nye byer

Netcom åpner 4G i nye byer

Tre nye byer kan nå glede seg over 4G-dekning.

Med mangedobbel hastighet av 3G, er 4G noe å glede seg over for de som benytter mobilt bredbånd. Fram til nå har dekningen vært begrenset til Oslo og enkelte områder rundt. Ifølge våre tester i Oslo har man gjerne kunnet oppleve nedlastingshastighet på 40-80 Mbps i praksis, mens opplastingshastigheten er fra 10 Mbps og noe opp.

LES OGSÅ:

Prisrush fra PC World

Netcom har nå åpnet 4G-nett i Stavanger, Bergen og Trondheim. Dette som en del av en storsatsning der 89 prosent av befolkningen i løpet av 2012 skal være dekket.

Månedspris for 4G-abonnement, som også inkluderer datatrafikk over 3G der 4G ikke har dekning, er 599 kroner. Dette inkluderer 30 gigabyte trafikk, hvilket er fem ganger mer enn de fleste har på sine 3G-abonnementer. Når datakvoten er oppbrukt reduseres hastigheten til 200 kilobit per sekund.

Netcoms modem for 4G vil foreløpig ikke automatisk skifte mellom 3G og 4G - dette er en manuell operasjon dersom man beveger seg inn og ut av dekningsområder. Netcom har uttalt at de vil komme med en programvareoppdatering etter hvert som skal løse dette problemet.

LES OGSÅ:

4G til alle i 2012

Les om: