Netcom bruker én milliard på nytt nett

Netcom bruker én milliard på nytt nett

Lover mobilnett i verdensklasse for hele Norge når utbyggingen er ferdig i 2012.

Netcom blar opp én milliard kroner for å investere i nytt kjernenett og nye basestasjoner i Norge. Utbyggingen skal skje over to år, og skal gi brukerne bedre dekning – både på tale og data.

Blant annet skal 4G-dekningen nå ut til 89 prosent av landet og 3G-dekningen skal bre seg over 95 prosent av landet innen 2012. 2G skal ha 99,7 prosents dekning.

- Dette er vår største satsning noensinne, sier administrerende direktør August Baumann i Netcom.

Tidligere har Telenor, som også bygger ut nettet sitt frem mot 2012, uttalt at Netcom blir stående igjen som et parkert tog. Baumann poengterer at han nå har bevist at Telenor tar feil.

- Vi kommer til å bli helt i verdenstoppen, dette er tidenes dekningsløft, sier han.

Nytt bånd, nye muligheter

Teknisk direktør i Netcom, Jon Christian Hillestad, forklarer at basestasjonene etter oppgradering vil være såkalt multinode. Det vil si at 2G, 3G og 4G er sømløst integrert. Både dekning og redundans vil bli bedre.

- Blant annet vil det bli bedre dekning innendørs, sier Hillestad.

Planen er også å ta i bruk frekvenser i 800-båndet, som går på auksjon første kvartal neste år, for å gi dekning i grisgrendte strøk. Hytter og distrikter er på agendaen.

Hillestad understreker at utrullingen vil driftssettes fortløpende, og forklarer at det allerede nå foregår modernisering av eksisterende nett i de største byene i landet. Dagens 3G-nett skal oppgraders til 14,4 megabit per sekund og senere til 21 Mps før det nye nettet er på plass.

- Vi bygger nye lokasjoner, det blir utstrakt bruk av nye langtrekkende frekvenser. Vi skal få fantastisk 3G i alle byer, kommunesentre, tettsteder og hyttefelt og meget god 4G-dekning i alle byer, kommunesentre og store hyttefelt, sier dekningsdirektør Tommy S. Johansen.

- Dette er det morsomste som går an å gjøre for en radionerd som meg!

Hvem som skal bygge nettet for Netcom er fortsatt uklart. Les videre på neste side!

Les om:

Telekom