Netcom deler milliardavtalen i to

Netcom deler milliardavtalen i to

Huawei bygger nytt nett i Sør-Norge, Ericsson får ansvaret i nord.

Netcom skal oppgradere sitt mobilnett sitt for én milliard kroner, men til nå har det ikke vært klart hvem som skal stå for utbyggingen.

Men nå er valget tatt.

Kina i sør, Sverige i nord

Kinesiske Huawei skal ta seg av Sør-Norge (med sin TBS 3900-serie), mens svenske Ericsson får ansvaret for å bytte ut alt fra Trondheim og nordover (med sine RBS 6000-serie), skriver Netcom i en pressemelding.

- Vi investerer en milliard i tidenes deknings- og hastighetsløft, og har valgt to av verdens fremste leverandører innen mobilteknologi. Når det nye nettet er klart vil Necom tilby 3G til 96 prosent av landets befolkning og 4G til 89 prosent av befolkningen. Dette er et enormt dekningsløft, og betyr i praksis høyhastighets mobilt bredbånd til hele landet, sier August Baumann, administrerende direktør i Netcom, i pressemeldingen.

Dynamikk

Et spørsmål som ikke blir ubesvart i pressemeldingen, er hvorfor selskapet har valgt to forskjellige leverandører fremfor én. August Baumann forklarer det med «dynamikk» overfor Computerworld.

- Det er så enkelt som at vi ønsker å ha en dynamikk på leverandørsiden. Det er alltid positivt å ha flere, sier han til Computerworld.

- Dynamikk, hva tenker du på da?

- Når du har to konkurrenter så hjelper det også med priser og andre ting. Det har blitt bevist de siste årene med hensyn til leverandørvalg, at når det er flere gode leverandører i prosessen og du spiller de opp mot hverandre, presses prisene.

Telenor kommet lengre

- Hvilke verdier blir de to ulike kontraktene på?

- Jeg skjønner at du lurer på det, men det kan jeg ikke si noe om, sier Baumann.

Ericsson har ifølge sin egen pressemelding skrevet en treårig kontrakt for utbyggingen.

Netcom har lovet at nettet skal stå ferdig innen utgangen av 2012.

Telenor er også i ferdig med å bytte ut hele sitt mobilnett, og skrev kontrakt med Huawei for over et år siden. Telenor har tidligere stilt spørsmål ved om det er nok kapasitet i markedet til at Netcoms tidsplan for utbyggingen kan holde.

Baumann fastholder imidlertid at timeplanen står fast. Det nye nettet skal stå ferdig før kalenederen viser 2013.

Les om: