Netcom går tom for 4G-modem

Netcom går tom for 4G-modem

Netcom går snart tom for 4G-modemene. Nye forsyninger kommer ikke før på nyåret.

Netcom lanserte 4G mandag.

Og det superkjappe mobile bredbåndet har slått an blant nordmenn.

- 4G ser ut til å ha blitt veldig, veldig godt mottatt, og det er gledelig. Det er kun få 4G-modem igjen hos Netcom, og fortsetter det i samme takt er vi mest sannsynlig utsolgt før helga, sier informasjonssjef Øyvind Vederhus til Computerworld.

- Har dere solgt mest til bedrift eller privat?

- Det har vært begge deler, men på Netcom.no er det kun tilgjengelig for privat. Bedriftene handler gjennom bedriftsaparatet.

Kommer nye i januar

Netcom fikk inn et begrenset antall modem til lanseringen. Ifølge Vederhus er det snakk om hundretalls, og det som er av 4G-modemer i Oslo og Stockholm nå er alt som finnes.

Denne beholdningen nærmer seg altså null, men på nyåret kommer det nye forsyninger.

- Masseproduksjonen begynner for alvor nå, og vi får inn stort part i januar, sier han.

Akkurat nå får kunder to modem – ett 4G-modem for bruk der det er dekning, og et 3G-modem man kan spe på når man er utenfor dekning. Det kommer et såkalt "multimode"-modem i andre kvartal 2010 som vil støtte både 3G og 4G. Da er planen at kundene som har fått to modem skal få byttet de inn i det nye.

Få får i Stockholm

- Det har vært veldig spennende å følge med på om 4G ble godt mottatt, og det ble det, sier Vederhus.

Salget i Sverige har ikke gått like knirkefritt for seg. Det var et femtitalls kunder i kø utenfor Telias butikk onsdag morgen. Men det viste seg at Telia ikke hadde noen modem å selge, skriver Computer Sweden.

Butikken hadde kun et modem til butikkdemonstrasjon liggende.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Teliasonera, Charlotte Züger, fikk Telia i første omgang inn totalt tusen 4G-modem fra Samsung til bruk i både Oslo og Stockholm. Ifølge Züger har modemene Telia har fått gått til "spesielt utvalgte bedrifts- og privatkunder" som meldte sin interesse allerede før 4G-lanseringen.

Les om:

Telekom