Netcom inn, Telenor ut av NRK

Netcom inn, Telenor ut av NRK

Får 60 millioner og 3.600 nye kunder på telefoni og mobilt bredbånd.

NRK har valgt Netcom som sin nye leverandør på fasttelefoni og mobil. Ifølge avtalen skal Netcom levere 3.600 mobilabonnement til hoved- og distriktkontorer, og flere tusen 4G-abonnement (LTE).

Avtalens verdi er rundt 60 millioner og går over fire år. For NRK skal økonomi ha vært sentralt i beslutningen, men 4G-satsningen spilte også inn.

- Spennende

NRK-avtalen svært viktig for Netcom, ifølge administrerende direktør August Baumann. Han gleder seg også til å se NRK ta i bruk ny teknologi.

- 4G-nettet vårt muliggjør livesendinger og rask overføring av lyd og bilde mellom steder der man tidligere var prisgitt fast bredbåndsdekning, og vi synes det er meget spennende at NRK ønsker å aktivt ta i bruk mulighetene som 4G-teknologien tilbyr, sier han i en pressemelding.

Lett svie

Netcom har kjørt ringe- og surfeprisene til bunns for å kapre avtalen fra Telenor, ifølge Finansavisen.

- Vi ønsket å få NRK ombord. Derfor strakk vi oss litt, men vet hva vi gjør, sier Baumann til avisen, som legger til at det er litt gøy å kuppe Telenor på feltet.

Telenor slår ikke på sitt 4G-nett før i første kvartal 2012. Netcom lanserte sitt 4G-nett allerede i 2009, men det er ikke fullt utbygd ennå. Nå har Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim dekning, etter planen skal 89 prosent av Norge være dekket i løpet av 2012.

Les om:

Telekom