Netcom og Telenor med påske-3G

Netcom og Telenor med påske-3G

Øker farten på populære skisteder i anledning påskeferien.

Hvis du er Telenor-kunde og er blant dem som skal til populære påskesteder i ferien, er det gladnyheter på gang.

Nå kan du oppdatere status på Facebook og lese it-nyheter på Computerworld.no enda kjappere enn før. Telenor har nemlig doblet kapasiteten til de mest populære utfartsstedene, og 50 prosent av alle basestasjoner er klargjort for 14,4 megabit i sekundet, resten er oppgradert til 7,2.

- Dermed sikrer vi enda bedre brukeropplevelse for alle våre kunder som bruker mobilt bredbånd i samme område, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen, som oppfordrer folket til å ta med pc på ferie, om det så er sjøen eller fjellet som gjelder.

Telenor kan dermed tilby turbo-3G i 1.000 byer og tettsteder, samt en rekke sommersteder og vintersportsteder i landet. Samtlige 3G-basesatasjoner er oppgradert til turbo-3G som nå dekker 87 prosent av befolkningen.

Se dekningslisten på neste side!

Netcom kom Telenor i forkjøpet og sendte ut en tilsvarende pressemelding for en ukes tid siden. Netcom slår dem også på hastighet.

Netcoms 3G-nett er nå oppgradert til "Turbo 3G+" (21,6 megabit per sekund) på populære påskesteder til fjells og i hytteområdene langs kysten i sør, i tillegg til i de fire største byene. Øvrige steder med Turbo 3G+ er oppgradert til 14,4 megabit per seklund, heter det i pressemdeldingen.

- Kapasitetsøkningen i 3G-nettet kommer alle mobile bredbåndskunder til gode. Ettersom mobilt bredbånd er en delt ressurs vil den brukeropplevde hastigheten variere, men nå kan flere være på nett samtidig og få en god surfeopplevelse. I en rekke hytteområder med påskeglade nordmenn vil flere i familien kunne surfe, oppdatere Facebook og få unna noen jobbmailer uten at det går tregt, sier Tommy S. Johansen, dekningssjef i Netcom.

Se dekningsoversikt på neste side!

Les om:

Telekom