Netcom utvider 3G-nettet

Netcom utvider 3G-nettet

Netcom lover sine kunder teoretiske hastigheter opp mot 21Mbit/s. Ikke alle får nyte godt av fartsøkningen.

I dag oppgraderer NetCom 3G-nettet i Oslo og Trondheim til Turbo 3G+, med en teoretisk topphastighet på 21 Mbit/s.

Oslo og Trondheim

- I første omgang vil dette gjelde for brukere i Oslo og Trondheim som får mulighet til å oppnå høyere hastighet, sier kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus, til IT-Bransjen.

- Hva vil kapasitetsutvidelsen innebære i praksis for brukerne?

- Det vil innebære at flere kan være på nett samtidig uten å oppleve problemer og samtidig oppleve at det går raskere, sier han.

Han forteller videre at det skal mye til for å oppnå den maksimale hastigheten, men at det er teoretisk mulighet.

- Hastigheten vil variere veldig, og den generelle bruker vil kunne forvente en hastighet i skala to til seks mbit/s. Man vil oppleve at det går langt raskere enn i dag.

Fibertilknytning

I en pressemelding utsendt av Netcom står det at 60 prosent av nettet vil bli oppgradert til Turbo 3G+. Steder som i dag har 7,2 Mbit/s vil dobles til 14,4 Mbit/s, mens 150 utvalgte byer får teoretiske hastigheter på 21 Mbit/s.

- Vi har det siste året lagt grunnlaget for Turbo 3G+ gjennom store investeringer i fiber til basestasjonene og moderne 3G-utstyr. Innen utgangen av mars vil nærmere 60 prosent av våre 3G-basestasjoner ha fibertilknytning, noe som gir høyere 3G-hastigheter og bedre kapasitet til en stadig større andel av våre kunder, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom i pressemeldingen.

Kapasitetsutvidelsen i 3G-nettet innebærer at flere kan være på nett samtidig og likevel oppleve høye og stabile surfehastigheter.

Fremtidsrettet utstyr

NetCom offentliggjorde tidligere i høst at hele mobilnettet blir byttet ut til nytt og fremtidsrettet utstyr. Ved utgangen av 2012 vil kundene nyte godt av et topp moderne 3G-nett til 95 prosent av Norges befolkning og 4G til 89 prosent av befolkningen.

- Vi ønsker å tilby kundene våre høyhastighets mobilt bredbånd og er glade for å kunne øke hastigheten i 3G-nettet allerede nå. Ettersom mobilt bredbånd er en delt ressurs vil den brukeropplevde hastigheten variere, men kundene vil kunne oppleve hastigheter som er tre ganger høyere enn i dag, sier Hillestad .

Fakta om Turbo 3G+ :

* Turbo 3G+ gir teoretiske hastigheter på 14,4 Mbit/s og 21 Mbit/s, i motsetning til Turbo 3G som gir teoretiske hastighet på 7,2 Mbit/s.

* 3G-nettet i Bergen, Stavanger og på 150 sommer- og vintersteder blir oppgradert til 21 Mbit/s fortløpende og ferdigstilles i første kvartal 2011.

* Forventet nedlastningshastighet på Turbo 3G+ er 2-16 Mbit/s.

* I år oppgraderes hele 3G-nettet til teorietisk opplastingshastigheter på 5,75 Mbit/s.

* Oppgraderingene forbedrer responstiden med om lag 40 prosent.

* NetCom skal investere én milliard kroner nytt og fremtidsrettet utstyr.

* 3G-dekning til 95 prosent og 4G til 89 prosent av Norges befolkning innen utgangen av 2012.

Les om:

Telekom