Nettproblemer også for Banetele

Nettproblemer også for Banetele

For tredje gang på ett år har Banetele-nettet gått på en smell.

Dagen etter at Telenor hadde store problemer med sitt mobilnett, opplever Banetele nedetid for tredje gang på ett år. I fjor ble nettet i Nord-Norge slått ut av en togavsporing, mens den famøse brannen på Oslo S i november sørget for ytterligere problemer. Nå har selskapet på nytt gått på en smell.

- Foreløpig ser vi at det rammer i Oslo-området, men vi har ikke helt fått oversikt, sier informasjonssjef Terje Lübeck i Banetele til Dagens it, og poengterer at det er snakk om en programvarefeil og ikke en fysisk fiberfeil.

LES OGSÅ: - Helt uakseptabelt av Telenor

Banetele har spesialisert seg på tele- og data-kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet, og leverer transporttjenester for flere andre teleselskaper.

- Vi har kartlagt at 50 av våre kunder er helt eller delvis berørt. En del av disse er direktekunder hos oss, mens andre har egne kunder igjen. Det er derfor vanskelig å si noe om hvor mange som til sammen er berørt, sier Lübeck til NTB.

Mandag kritiserte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredsskap (DSB) Telenor for manglende sikkerhetsrutiner.

- Dette er helt uakseptabelt. Publikum er helt avhengige av kommunikasjon, og det er åpenbart for dårlig at dette skjer bare ved å grave over en fiberkabel. Det er ikke godt nok av Telenor, sa avdelingsleder Hans Kristian Madsen ved brann- og redningsenheten i DSB til Computerworld.

Med Banetele-bruddet får DSB trolig mer vann på mølla.

PS. Klokken 13:35 meldte Banetele at problemene var løst. Det er fortsatt usikkert akkurat hva som foråsaket kollapsen.

LES OGSÅ: Fiberbrudd skaper mobilkaos

Les om:

Telekom