Nokia i pluss igjen

Nokia i pluss igjen

Har snudd skuta og tjener nå penger.

Nokia, som Microsoft venter på lov til å få kjøpe mobilavdelingen til, viser omsider sunne økonomiske tegn.

Selv om osmetningen har gått ned med 22 prosent, til 5,67 milliarder Euro, bringer bunnlinja likevel nyheter som gjør at konstituert direktør Risto Siilasma (Stephen Elop er allerede på full vei til Microsoft, må vite) med god samvittighet kan sprette Champagnen.

Gevinsten for tredjekvartalet ender på 118 mllioner Euro. Det er andre koster enn samme kvartal i fjor, da tapte selskapet 564 millioner Euro.

Det er nettopp mobilavdelignen som i særlig grad bidrar til fobredring. Det er riktignok stadig tap på denne fronten, men tapet er minimert. I kvartalet som telles opp nå, er tapet 86 millioner Euro. På samme tid i fjor var tapet på 672 millioner Euro. Salget av Lumia-telefoner har økt med 19 prosent siden forrige kvartal, nå er tallet 8,8 millioner stykker.

Det som er innbringende og gjør at selskapet tross alt går i pluss, er dog Nokia Solutions and Networks, selv om gevinsten går et lite hakk nedover. 166 millioner Euro i år, mot 183 millioner samme tid i fjor. Det hører med til historien at omsetningen på området også har gått tilbake 26 prosent og nå ligger på 2,59 milliarder Euro.

Siilasma omtaler tredjekvartalet som den største kuvendingen i Nokias historie, og trekker særlig frem eierskapet til Nokia Solutions og Networks og salg av mobilbvirksomheten til Microsoft som høydepunkter, ifølge Computer Sweden.

Telekom