Nokia i pluss - nesten

Nokia i pluss - nesten

Finnene har overskudd i driften, men taper fortsatt penger.

Nokia-konsernet, som Microsoft venter på lov til å få kjøpe mobilavdelingen til, viser omsider antydning til sunne økonomiske tegn.

Selv om omsettingen har gått ned med 22 prosent, til 5,67 milliarder euro, bringer bunnlinja likevel gode nyheter.

Driftsresultatet for tredje kvartalet ender på 118 mllioner euro. Det er andre koster enn samme kvartal i fjor, da tapte selskapet 564 millioner euro.

Mobilavdelingen minimerer tapene betraktelig. Det er riktignok stadig tap på denne fronten, men i kvartalet som telles opp nå, er tapet 86 millioner euro.

Det er en stor forbedring. På samme tid i fjor var tapet på 672 millioner euro. Salget av Lumia-telefoner har økt med 19 prosent siden forrige kvartal, nå er tallet 8,8 millioner stykker.

Men konstituert direktør Risto Siilasma (Stephen Elop er allerede på full vei til Microsoft, må vite) må likevel la Champagnen ligge.

For hvis du legger inn finansielle utgifter og skatt, så går totalen fortsatt i minus på grundige 104 millioner euro. Også det er en kraftig forbedring, i fjor på samme tid var det tallet på nesten en milliard.

Nettverk

Det som er innbringende og gjør at selskapet tross alt går i pluss, er Nokia Solutions and Networks, selv om inntjeningen her går et lite hakk bakover. 166 millioner euro i år, mot 183 millioner samme tid i fjor. Det hører med til historien at omsetningen på området også har gått tilbake 26 prosent og nå ligger på 2,59 milliarder euro.

Siilasma omtaler tredjekvartalet som den største kuvendingen i Nokias historie, og trekker særlig frem eierskapet til Nokia Solutions og Networks og salg av mobilbvirksomheten til Microsoft som høydepunkter, ifølge Computer Sweden.

Vi gjør oppmerksom på at saken er oppdatert 31/10 2013 klokka 09:21

Telekom