Norge dårligst på bredbåndsservice

Norge dårligst på bredbåndsservice

Norge havner på nordisk jumboplass når det gjelder bredbåndsservice.

EPSIs årlige kundetilfredsundersøkelse viser at servicesnittet i bredbåndsmarkedet er bedre i resten av Norden. Sammenlignet med tilsvarende målinger i privatmarkedet, får bredbåndsleverandørene høyere servicescore i Sverige, Danmark og Finland.

Sverige på topp

Norge har et gjenomsnitt på 64 i en skala fra 0 til 100. I Danmark er snittsummen 66, mens både Sverige og Finland ligger på 68.

Kundetilfredsheten i privatmarkedet viser at Altibox har de mest fornøyde kundene med 72 poeng, ettefulgt av Ventelo med 65,1.

Nextgentel får dårligst score med 60,8 poeng, men de har en betydelig oppgang fra fjoråret da de fikk 58,4 poeng.

Telenor faller tilbake

Ser vi på bedriftsmarkedet, er det samlegruppen ”andre” som får høyest kundetilfredshet i bedriftsmarkedet med 69,2 poeng. Her inngår resultatene til blant annet Powertech, Broadnet, Uninett, Hafslund og Altibox.

På bunnen av resultatlisten ligger Telenor med 61,7 poeng. Det er en nedgang på 0,7 poeng fra i fjor.

Ventelo rykker i tet

Ventelo er i tet over de målte bredbåndsaktørene med en poengsum på 65,2, tett etterfulgt av TDC som får 64,4 poeng.

- Dette er svært gledelig, og er et resultat vi kan være stolte av. Ventelo satser tungt på egen infrastruktur, og våre kunder kan se frem til å få flere gode bredbåndsprodukter fremover, sier Laurent Mahieu, direktør for Ventelo Bedrift.

Selskapet har hatt en drastisk endring i kundeservice og opplever en forbedret score på hele fire poeng fra i fjor. Fredrik Høst, daglig leder i EPSI Norge, bekrefter at fremgangen er signifikant.

- Vi ser at Ventelo har gjort et veldig løft på kundeservice, noe som kommer frem i svarene i undersøkelsen, sier han.

Ønsker mer for pengene

I rapporten skriver EPSI at det også er en bedring å spore under verdi for pengene, men at hver tredje bedrift utrykker at de opplever en lav verdien for pengene.

Les om:

Telekom