Norwegian gir opp mobiltelefoni

Norwegian gir opp mobiltelefoni

Call Norwegian overlater telefonidriften sin til Talkmore, satser på wifi og iptelefoni.

Mobilselskapet Call Norwegian inngår et partnerskap med Talkmore. I praksis innebærer det at Norwegian trekker seg ut fra drift av mobiltelefoni. Avtalen Call Norwegian har hatt med Network Norway sies opp, og kundene fases over til Talkmore. Dermed skal Call Norwegian bruke tiden på ip-telefoni på fly, samt tilby trådløst internett på flyplasser. I tillegg vil Norwegian selge Talkmore-abonnementer gjennom sine kanaler.

- Vi tok dette valget fordi det er den måten vi kan tilby kunden best produkt på, heller enn å ha eget et eget brand for enhver pris, sier Stephen Parsli, daglig leder i Call Norwegian til Computerworld.

Cash Points

Linken med Norwegian vil fremover bli at Talkmore-kunder kan tjene bonuspoeng hos Norwegian, såkalte «Cash Points» og programmet «Norwegian Reward». Fem prosent av ringekostnadene blir dine Cash Points. Bonuspoengene kan brukes ved kjøp av flyreiser.

Iføgle Parsli er avtalen nylig signert, men samtalene mellom de to har pågått noen måneder. Call Norwegian klarte aldri klatre særlig høyt i antall kunder. Selskapet har fire ansatte og har forsøkt å unngå et stort administrasjonsapparat.

- Vi hadde ikke stor markedsandel. Vi lanserte når prisspiralen begynte, det var viktig for oss å ha lav pris og å skille oss ut. Vi satte aldri i gang noe markedsapparat.

Større tilstedeværelse

Men nå blir det altså Talkmores markedsapparat som tar over.

- Avtalen med Talkmore gir større tilstedeværelse, sier Parsli.

I tillegg får Talkmore alle jobbrelaterte abonnementer for Norwegian-ansatte, i en parallell avtale.

- Norwegian og Talkmore er begge nettbaserte lavprisselskaper, og begge selskaper jobber knallhardt for å holde kostnadene nede. Jeg synes dette samarbeidet er enda et steg i riktig retning. Kundene får mer for pengene uten at vi gjør kompromiss på kvalitet, sier Pål Barth Nilsen, daglig leder i Talkmore, i en pressemedling.

Eksisterende kunder føres over til Talkmore i desember.

Les om:

Telekom