Nye byer får 4G

Nye byer får 4G

Netcom lover at flere skal få nyte godt av de høye hastighetene 4G gir.

Helt på tampen av fjoråret åpnet Netcom verdens første 4G-nett. Det nye nettet for mobilt bredbånd gir mulighet for svært høye hastigheter, selv sammenlignet med vanlige kabelbaserte tilkoblinger. I våre tester målte vi så mye som rundt 50 Mbit hastighet, det er over dobbelt så raskt som de raskeste ADSL-linjene, og på høyde med det de fleste fiberleverandørene i dag tilbyr.

Ved åpningen av nettet i desember i fjor var det kun Oslo som fikk tilgang til denne nye teknologien. Nå lover imidlertid Netcom at også andre norske byer skal få nyte godt av neste generasjon mobilt bredbånd.

I løpet av året vil Netcom bygge ut 4G-nettet i Trondheim, Bergen og Stavanger. Netcom og TeliaSonera har inngått en avtale med Ericsson om et felles kjernenett for Norge og Sverige, mens Ericsson og Nokia Siemens Network skal levere radionett.

- Vi ser frem til å kunne tilby verdens raskeste mobile bredbånd til våre kunder i Trondheim, Bergen og Stavanger i løpet av 2010. 4G gir ti ganger raskere mobilt bredbånd enn dagens Turbo 3G, og åpner for helt nye mobile muligheter, sier NetComs administrerende direktør, August Baumann.

Samtidig som det bygges ut i nye byer, fortsetter utbyggingen av nettet i hovedstaden med Huawei som leverandør, med planlagt ferdigstilling i løpet av første kvartal i år. Det meste av det sentrale Oslo er i dag dekket, men da vi testet systemet merket vi oss flere hull i dekningen, og det er disse som vil bli fikset i løpet av vinteren.

Les om:

Telekom