Over en kvart million på 4G

Over en kvart million på 4G

Telenor leder racet med 200.000 4G-brukere. Netcom har 80.000, men trumfer med telefoner til sommeren. Slik er 4G-markedet i Norge.

Under en briefing før helga ga Telenor oversikt over 4G-utviklingen. Vi snakker om rakettvekst, og selskapet har registrert at rundt 200.000 nettbrett og mobiltelefoner har koplet seg til 4G-nettet deres i perioden.

Hos Netcom noterer de tallene fra konkurrenten, og har fortsatt noe å fare med. De melder om 80.000 abonnenter med 4G.

- Vi har ikke åpnet for 4G i telefonene ennå. Det er først i år at vi har 4G-telefoner i noe omfang. Men før sommeren åpner vi for dem i vårt nett, som vil gi et naturlig tilfang av brukere, sier informasjonsdirektør Øyvind Vederhus i Netcom.

Skjermer viktig for 4G-innhold

Vederhus poengterer at Netcom har sett på 4G som mobilt bredbånd for enheter med store nok skjermer til at innhold som krever data kan vises. Først nå kommer det en generasjon av mobiltelefoner der store skjermer gir 4G-bredbånd mening.

- Vi har også inkludert 4G i alle våre abonnementer med mobilt bredbånd. Så for oss er alle mobile bredbåndskunder en 4G-kunde, poengterer Vederhus.

Han forteller at Netcom med å være først ute med 4G i Norge har hatt god tid til å høste erfaring med bruker og brukere. Dette har de tenkt å bruke for å konkurrere mot andre 4G-aktører framover.

Når vi spør om før sommeren innebærer før fellesferien eller før feriepengene kommer i juni, så ler Vederhus, og gjentar løftet om 4G-støtte for mobiltelefoner før sommeren.

High end er 4G

Det er enhetene som driver veksten i 4G for Telenor også. De viste fram hvordan nyhetene fra Sony og HTC viste at alle toppenhetene i år kommer til bruke 4G.

- Alle high end-telefoner vil ha 4G. Er det ikke 4G, er det ikke high end, oppsummerte Kjetil Simensen, terminalansvarlig i Telenor lakonisk.

Telenor viste også statistikk over hva som skjedde da de fikk lov av Apple til å åpne for 4G i Iphone i mars i år. Bruken i 4G nett tok et skifte til en tydelig brattere stigning.

Selskapet regner med at 3G vil spille en rolle i tre år til, men deretter vil 4G dominere totalt. Telenor regner med en vekst på 50 prosent i året for 4G-bruk som mobilt bredbånd.

Les om:

Telekom