På leting etter ny indisk partner

På leting etter ny indisk partner

Mens Indias mobillisenser skal deles ut på nytt flørter Telenor med nye mulige samarbeidspartnere.

Etter teleskandalen i India, som kostet Telenor sine lisenser i det asiatiske landet, jobbes det nå med å utlyse mobillisensene på nytt.

Det norske selskapet følger spent med utviklingen og håper de er med i gamet på nytt. Torsdag hadde selskapet en pressemøte om prosessen.

- Vi har gitt noen kommentarer om hvordan den nye auksjonen blir gjennomført. Vi har kommentert litt det myndighetene har varslet, forteller kommunikasjonsdirektør Tor Odland.

Det er den indiske Post- og teletilsynet som har stått for prosessen så langt, etter at de forrige lisensene ble trukket 2. februar i år på grunn av korrupsjon.

Sonderer terrenget

Nå er disse anbefalingene på vei til politikerne, som må avgjøre hvordan en ny auksjon gjennomføres.

- Anbefalingene er på vei til byråkratiet, en slags telekom-kommisjon som er sammensatt av byråkrater fra ulike departementer. Dette tverrfaglige politiske panelet tar de endelige beslutningene, sier Oddland.

7. september faller den endelige avgjørelsen om hvordan auksjonen skal foregå.

- Føler dere at Telenor blitt hørt i denne prosessen?

- Vi har vært en høringspart, men utover det har vi ikke innflytelse, sier han.

I dag melder E24 at Telenor har vært i samtaler med flere aktører om samarbeid.

«Telenor er i samtaler med en håndfull selskaper om et nytt joint-venture (JV) i India.» skriver E24.

Dette vil Odland ikke bekrefte direkte, men han viser til at Telenor er veldig interessert å etablere nye samarbeid for å holde koken på det indiske markedet.

- Men det er ikke noe nytt fra vår side. VI har sagt adjø til vår tidligere partner, og ønsker oss nye partnere.

- Men har det vært konkrete samtaler?

- Jeg kan bekrefte at vi er ute for å sondere terrenget, sier han.

Taper millairder

I februar trakk de indiske myndighetene en rekke telelisenser som de mener er delt ut på feil premisser. Blant dem var praktisk alle lisenser som Telenor eide gjennom sin partner, Unitech.

Nå ønsker Telenor å kvitte seg med Unitech. Det norske teleselskapet påstår de ikke er ansvarlige for de påstatte uregelmessighetene den siste tiden etter at lisensene ble tildelt.

Saken har lagt stor press på Telenor og Telenors konsernsjef John Fredrik Baksaas. Det norske selskapet kan ha mistet flere milliarder kroner på grunn av lisensskandalen.

Les om: