Pakistan ødelegger for Telenor

Pakistan ødelegger for Telenor

Telenors kvartalstall skjemmes av finanskrisen og et turbulent marked i øst.

Kvartalstallene Telenor la fram onsdag morgen var ikke noe å hoppe i taket for. Omsetningsveksten dabber av, og sellskapet begynner å merke finanskrisen.

- Våre forretningsomgivelser er for tiden mer turbulente, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding.

Det ble onsdag morgen også kjent at Telenor skal kjøpe seg opp i India, noe som skal være verdens raskest voksende mobilmarked.

- Vi forutser en periode med lavere global vekst. Spesielt i Asia blir inntektsutviklingen fortsatt påvirket av makroøkonomiske forhold og sterk konkurranse. I Pakistan opplever vi et utfordrende marked med redusert forbruk, økt konkurranse og høyere omsetningsavgift. Dette har påvirket både inntekter og marginer negativt dette kvartalet, sier Baksaas.

LES OGSÅ: Telenor med milliardkjøp i India

På den positive siden, så hadde Telenor seks millioner flere abonnement i løpet av siste kvartal, og telegiganten har nå 159 millioner abonnementer.

Baksaas håper østen kan gi han bedre resultater enn det har dette kvartalet, men i Norden skal det hele gå fint for Telenor.

- I vår norske mobilvirksomhet fortsatte den solide organiske inntektsveksten i sluttbrukermarkedet med en økning på fem prosent for de første tre kvartalene i 2008. I Norge leverte Broadcast høy inntektsvekst og en betydelig økning i antall bredbåndsabonnement. I Sverige har vi gjennomført en restrukturering for å sikre operasjonell effektivitet i et marked preget av sterk konkurranse, sier Baksaas

Telenor

Tall i milliarder kroner

Q3 2008

Q3 2007

Omsetning

23,8

23,1

Driftsresultat

3,8

4,2

Resultat før skatt

4,4

4,7

Telekom