Phone 7 vinner fordi den er et klart alternativ

Phone 7 vinner fordi den er et klart alternativ

KOMMENTAR: Microsoft har funnet seg en perfekt partner for å nå mobiltoppen.

Hva skjer når man kombinerer moroa fra MSN Live-satsingen med verdens største profesjonelle leverandør av bedriftsløsninger i en mobil pakke? Svaret er Windows Phone. Kombinert med et annet utseende og brukerfilosofi bringer Microsoft noe nytt og spennende til smarttelefonmarkedet.

Under lanseringen av norsk versjon i forrige uke, var meldingen at selskapet på kort sikt vil være blant de tre store. Microsoft har funnet seg en perfekt partner. Nederlagsdømte Nokia vil tilbake til gamle høyder. Først vil de tilbake til mobiltoppen, en plass som de mistet så seint som i fjor. Metoden er å hive ut Symbian som primær-OS, og gå for det klareste alternativet til erkemotstanderen til Google: Microsoft Windows Phone. Dermed fikk Microsoft med et slag verdens mest solgte mobilmerke på sin kant, og kvittet seg med en stor og brysom os-klient.

Android er nå verdens største mobil-OS fordi den kopierte forgjengerne i smarttelefonmarkedet i utseende og funksjon, og la til det folk vil ha for å strømme til mobilbutikkene: Valgmuligheter. Android-telefonene har forskjellig pris, utseende, funksjon. De kommer med stadig nye varianter, og av og til med geniale, brukervennlige funksjoner.

Men Android er skremmende lik sine smarttelefonkonkurrenter, blant annet fordi det er liten tvil om at den basalt er et forbrukerprodukt. Der ligger de to viktige mulighetene for Phone 7. Microsoft kan vinne fordi selskapet har det det eneste klare alternativet til hvordan en smarttelefon skal se ut, og dessuten et solid fundament som det største profesjonelle brukerorienterte programvaremiljøet på planeten.

Alle som jobber på konferanser og flyr mellom møter vet hvilket pes det er å holde rede på møter, endringer, nye ting, gamle venner, nye kontakter og det sosiale livet. Integrerte applikasjoner, der det viktigste hele tiden blir presentert, er en uovertruffen måte å gjøre dette på. Plassert i flisegrensesnittet til WP7.5 vises og prioriteres informasjonen effektivt. Flisedesignet rydder opp og en god søkefunksjon gjør at gliding reduseres til et minimum. Blaingen og trykkingen fra Androidene er bare et irriterende minne.

Det er ikke bare tilpassingen til Office-verktøy og nettskytjenestene til Microsoft som gjør dette til et perfekt profesjonelt følge. Den andre store fordelen er at design av app-er henger sammen med hvordan dette gjøres for vanlig pc-er og nettjenester. For bedrifter vil det innebære at tilpassing til mobile medarbeidere og kunder vil bli enklere enn noensinne. De har gjerne epost- og dokumenttjenestene, og får ett miljø for app-utvikling for alle klienter – pc, nett eller mobil.

En tredje fordel for bedriftene er at de får en enhet designet for sikkerhet. Fjernkontroll, enhetskontroll, kryptering, sletting, sikker kommunikasjon og eierkontroll er en del av WP 7.5. For Google og øvrige konkurrenter er dette tillegg, og ikke alltid like godt gjennomført

Microsoft sikter bare mot toppen når de entrer markeder. Apple har ingen grunn til å juble over at Microsoft satser så sterkt i mobilmarkedet. Det siste året skulle være et jubelår for epleselskapet, og de har solgt enormt mange enheter av sin smarttelefonmodell. Men det hjelper lite. Apple kjekler fortsatt med RIM om den rudimentære fjerdeplassen i dette markedet. Der forblir de fordi smarttelefonmarkedet eksploderer og kjøperne velger som regel ikke Apple.

Apple leverte tre nyheter når de etter noen år fant at de skulle entre smarttelefonmarkedet: Et Jobs-benådet operativsystem, perfekt for berøringsskjermer. En fungerende forretningsmodell med inntekter for nedlasting på mobilen. Og en markedsføringsstrategi som fikk selv den mest kritiske forbruker til å miste hue. Men på fire år har Apple egentlig ikke kommet med noe virkelig nytt. Det har Microsoft med Windows Phone. Derfor kan Microsoft vinne dette slaget, siden selskapet i tillegg plukker opp én ting Google har gjort rett: De legger til rette for et stort utvalg av modeller og variert prising. Dette passer flertallet av kjøpere, fordi vi liker å kunne velge jobb- og underholdnings-dings.

Microsoft vil ta av for alvor når de første enkrones-telefonene med WP 7.5 kommer på Elkjøp. Før det har bedrifter fått en gavepakke for rask og sikker mobilitet til sine ansatte.

Telekom