Polycom med flere allianser

Polycom med flere allianser

Polycom allierer seg med Simens, Avaya, Junipher og konkurrenten Cisco.

Siden nyttår har Polycom inngått en rekke allianser. Blant alliansepartnerne er nettverksleverandørene Siemens, Cisco, Avaya og Juniper, samt Microsoft og IBM om større løsninger knyttet til sanntidskommunikasjon. Alliansene, inklusive den med Cisco, er ment å styrke Polycoms strategiske posisjon. Avtalen med Cisco har mye å gjøre med at selskapet kjøpte opp Polycoms store konkurrent, Tandberg.

Konkurrent og partner

- Det er klart at Cisco vil pushe Tandberg til sine kunder, men det er ikke gitt at alle kundene vil ha Tandberg, sier leder av Polycom i Norge og Norden, Flemming Graversen til IT-bransjen.

- Cisco har en alliansegruppe de og – de må være kompatible mot andre leverandører. Nå kan kunder som har Cisco trygt bruke Polycom. I tillegg ome-er Cisco vår konferansetelefon. I dagens situasjon i markedet er man konkurrent og samarbeidspartner på samme tid.

Hårete ambisjoner

Internasjonalt har Polycom og Tandberg nærmest likeverdige markedsposisjoner, men i Tandbergs hjemmemarked i Norden, har Polycom en vesentlige mindre markedsandel på mellom ti og femten prosent.

Selskapet har ambisjoner om å øke denne markedsandelen radikalt, til opp mot 30 prosent i løpet av to til tre år, forteller Graversen.

Doblet antall selgere

- Inngåelse av alliansene med de store IT-selskapene er en av våre strategier for å nå dette målet. Vi er også inne i en prosess med betydelig opptrapping av selgerstaben. Parallelt øker vi også antall partnere i Norden, sier han.

I løpet av kort tid har Polycom i Norden doblet antall selgere til ti medarbeidere. Flere skal ansettes. Polycom har den senere tid inngått nye partneravtaler for salg og distribusjon av sine løsninger og produkter med Videra, AF fusion og Ricoh, samt flere indirekte partnere.

Les om: