Premiereklar fibergeneral

Premiereklar fibergeneral

"Skyens mørke side" vil prege diskusjonene under Fiberdagen 2014, spår konferansens primus motor Jørn M. Slåtten.

Som i fjor går endagskonferansen av stabelen på Colosseum kino i Oslo. Et passende valg, ifølge markedsdirektør Jørn M. Slåtten i Broadnet.

I tillegg til å være styreleder i Fiberforeningen, er han også øverste mann i kulissene for Fiberdagen 2014 når den avholdes 29. januar.

- Vi satser på å gjenskape en slags premierestemning, om du vil. Vi har jo noen sponsorer, men tanken er å la Broadnet-logoen og andre logoer få en mindre rolle enn hva man gjerne forbinder med slike bransjearrangementer. Det samme gjelder antallet stands - noe som riktignok også har en praktisk begrunnelse siden Colosseum er et dårlig standlokale, sier Slåtten.

Ikke bare fiber

Slåtten ser på det som sin fremste oppgave å unngå at interessen og entusiasmen hos deltakerne taper seg i løpet av dagen, noe han anser som en klassisk konferansefelle. For konferanse er det, uansett hvordan man pakker det inn.

- Om du skreller av alt, sitter du igjen med den velkjente kombinasjonen konferanse, foredrag og prisutdeling. Men vi liker å tro dette er blitt noe ekstra, som Norges største it/telearrangement med bortimot 1000 deltakere og en innpakning ingen andre kan skilte med, sier han.

Navnet til tross, Slåtten tilbakeviser at det bare er infrastrukturforkjemperne som flokker seg rundt Fiberdagen.

- Innholdet er slett ikke bare fiber. Fiber gjør ting mulig, men det er bare en "enabler". De virkelige temaene er tjenester: Hvilke teknologier folk tør å ta i bruk, enten det er privatpersoner eller bedrifter, som driver båndbreddebehovet. At tjenestekvaliteten bestemmer kundeetterspørselen, som igjen bestemmer hvilke hastigheter bransjen må levere, sier Slåtten.

Snowden og Netflix

Hva så med de litt mer uformelle temaene, pausepraten om du vil: Vil sonderingene rundt et framtidig offentlig stamfibernett bli diskutert, eller kanskje graveforskriften nok en gang?

Ikke denne gangen, ifølge Slåtten.

- Hehe, da tror jeg man må bytte navn for å komme noen vei. Ingen politiker vil gå til valg på noe som heter "graveforskrift" uansett, sier han.

Slåtten har mer tro på at kaffesnakket vil dreie seg om betydningen av Netflix' 4K-satsing og "nettskyen, på godt og vondt", som han uttrykker det.

- Jeg tror ikke alle politikere har tatt det innover seg, men i bransjen er det ukontroversielt at nettskyen er kommet for å bli - og at fiber er en forutsetning for at teknologien skal utnyttes. Vi tar sikte på at Fiberdagen blir en arena for å diskutere åpent både positive og negative sider ved cloud. NSA/Snowden-avsløringene vil nok være en del av bakteppet, spår Jørn M. Slåtten.

Les om:

Telekom