PT varsler saftig bot til TDC

PT varsler saftig bot til TDC

Risikerer bot på 100.000 kroner etter feilrapportering gjennom flere år.

Post- og teletilsynet (PT) varsler at TDC kan ende opp med en bot på 100.000 kroner for å gjennom lang tid å ha rapportert feil i sin omsetning i ekommarkedene, skriver tilsynet på sin nettside.

Feilene gjelder trafikkminutter, antall abonnementer og omsetning for fasttelefoni og bredbånd, og feilene påvirker blant annet kommuniserte markedsandeler og PTs regulering og tilsyn med aktørene.

Holdt på lenge

- Det er svært viktig at myndighetene får rapportert korrekte tall og vi synes det er bekymringsfullt at TDC, til tross for flere kontrollspørsmål fra PT, ikke straks rettet sine innrapporterte tall. Det har vært vanskelig å få TDC til slutt å rapportere korrekt og dette er alvorlig både for TDC selv, for PTs grunnlag for markedsregulering og for de andre aktørene i bransjen, sier PT-direktør Willy Jensen i en pressemelding.

Han utdyper overfor Computerworld:

- De har feilrapportert. Det er ingen dramatikk i dette, men de har holdt på slik lenge, og vi begynner å bli lei. Jeg regner med at det går greit, dette er bare et varsel.

- Feilene er rettet

Innkjøpsdirektør i TDC, Arne Henrik Pettersen, synes boten på 100.000 virker voldsom.

- Dette kom overraskende på, og vi er litt forundret siden feilen allerede er rettet opp, i full forståelse med PT, sier han til Computerworld.

- Det er noe avvik i tallene vi har oversendt PT, det dreier seg om en meget kompleks rapport om splitt av type trafikk. Vi er ikke så veldig store, så dette har hatt svært liten innvirkning på statistikken, mener Pettersen.

Varselet om vedtak skal de svare på innen 20. desember, og først da vil PT avgjøre om de ilegger selskapet bot, slik de i utgangspunktet har anledning til med hjemmel i ekomloven § 10-13.

Les om:

Telekom