Rett sushi med RFID

Rett sushi med RFID

Sushirestaurant overvåker alt fra råvareinnkjøp til avfallshåndtering med RFID-teknologi fra Microsoft.

Først ute med å innføre Microsoft-støttet RFID-teknologi implementert av Intersec er den amerikanske sushirestauranten Blue C Sushi. Gjestene velger hvilke sushiretter de vil ha fra et rullebånd og får informasjon om hva de skal betale gjennom fargekoder på tallerkene. RFID-systemet gir nøyaktig og hurtig informasjon om regningen til gjestene.

- RFID hjelper oss til å forstå hva gjestene våre vil ha og hvilke typer sushi som er populære til ulike tider i uken. Dette vil forbedre vår innkjøpsplanlegging og redusere avfallsmengden, sier grunnleggeren James Allard.

LES OGSÅ: Satser på RFID for mobilen

Systemet bygger på Intermecs faste RFID-lesere, IF5, og tilpassede RFID-antenner, som sitter på skjærefjølene til kokkene. På rullebåndet gis informasjon om hvilken type sushi som ligger på tallerkenen, hvor lenge den har vært på rullebåndet, hvilken kokk som har tilberedt den og hvilke retter på menyen som er i ferd med å ta slutt. Sammen med 3M har Intermec utviklet RFID-tagger som sitter fast under tallerkenene og som tåler slitasjen fra oppvaskmaskiner og tøffe rengjøringsmidler.

Microsofts BizTalk RFID og styreprogramvaren Kikata Ebius Live Inventory hjelper til med å spore maten mens den beveger seg fra kjøkkenet og ut til kundene.

- Blue C Sushi viser at til og med en liten virksomhet kan oppnå store fordeler med RFID, sier Anush Kumar, sjef for BizTalk RFID hos Microsoft i USA.

Les om:

Telekom