Ringnes radiomerker øl-bilen

Ringnes radiomerker øl-bilen

Rfid gir Ringnes bedre styring på sine 200 lastebiler som er på veien til enhver tid.

Ringnes og IBM har laget en løsning som gir sanntidsinformasjon om hvor selskapets lastebiler befinner seg til enhver tid. Dette skal gjøre det lettere å planlegge leveringen av en halv milliard liter øl, brus og vann til restauranter og butikker i hele landet.

Så store mengder drikke krever god koordinering for å kunne yte god service, riktig levering og kontroll på kostnadene. Ringnes har 200 lastebiler på veiene til enhver tid.

LES OGSÅ: IBM og Matiq på sporet

Ifølge en pressemelding fra IBM får Ringnes for første gang informasjon i sanntid om hvor konteinerne som frakter drikkevarer og panteflasker befinner seg. Og at rfid-teknologi gir nøyaktig informasjon om ankomster, avganger, lasting og lossing fra alle konteinere ved produksjonsanlegget i Oslo.

Tidligere måtte Ringnes sine ansatte taste inn informasjon om konteinerne manuelt.

– Selv små endringer i logistikksystemet kan ha en positiv effekt på bunnlinjen. Systemet vi har utviklet sammen med IBM gjør at vi yter bedre service mot kundene ved at logistikken blir langt mer avansert og smartere, sier sjef for forretningsprosesser, Jan Inge Bakkane, i Ringnes.

Fanger opp

Ringnes’ løsning fanger opp alle data knyttet til 40 lasteporter ved anlegget i Oslo, og de ansatte har oversikt over alle lastebiler, konteinere og status for lasting på terminalen.

Bryggeriet får raskt oversikt over hvor bilene er, hvor lenge de var parkert ved anlegget, når de ble lastet, losset og kjørte av gårde. Bryggeriet ser enkelt hvor logistikken stopper opp, og sikrer raske leveranser ved å fjerne flaskehalser, skriver IBM og Ringnes i pressemeldingen.

Ringnes planlegger også å bruke radiobrikker på pallene for å følge leveransen av de enkelte produkter til butikkene. Det vil gjøre det enda enklere å sikre påfyll av riktige produkter i butikkene til enhver tid.

– Gjennom dette prosjektet har IBM og Ringnes vist hvordan sensorteknologi kan gi forsyningskjeden innebygd intelligens, sier administrerende direktør Morten Thorkildsen i IBM Norge i meldingen.

Les om:

Telekom