Rød bunnlinje for Telio

Rød bunnlinje for Telio

Telios bunnlinje viser røde tall etter fjorårets siste kvartal, men selskapet er fornøyd med å ha økt kundebasen.

Ip-telefoniselskapet Telio presenterte på fredag sine tall for fjorårets siste kvartal.

Selskapet omsatte i fjerde kvartal for 95,9 millioner kroner, en nedgang fra omsetningen på 100,4 millioner kroner i samme periode året før. Årsaken til nedgangen skal ifølge selskapet være nye momsregler.

Resultatnedgang

Driftsresultatet før skatt endte på 18 millioner kroner for perioden, en nedgang fra fjerde kvartal 2010, da overskuddet endte på 22,3 millioner kroner.

Driftsresultatet for året sett under ett gikk også tilbake, fra 90 millioner kroner for hele 2010 til 85 millioner kroner i 2011.

Det samlede resultatet før skatt for tredje kvartal ga et underskudd på 32,9 millioner kroner, en kraftig nedgang fra overskuddet på 19,7 millioner kroner samme periode året før.

Økte kundebasen

I løpet av kvartalet økte Telio kundebasen med 3 938 nye kunder netto. I Norge tapte selskapet 830 ip-telefoni-kunder, mens mobildivisjonen fikk 730 nye mobilkunder i løpet av perioden. Kundeveksten kommer primært fra Nederland, der Telio selger tjenester under andres merkenavn.

I Norge viser satsingen på bedriftsmarkedet resultater med en netto økning på 1175 linjer i fjerde kvartal, mot 680 linjer i tredje kvartal.

- Godt fornøyd

Ifølge Eirik Lunde, administrerende direktør i Telio Holding ASA, er selskapet likevel godt fornøyd med avslutningen på 2011 til tross for de røde tallene.

- Den gode kundeveksten vi hadde i tredje kvartal fortsatte i fjerde kvartal. I tillegg til en økning i kundeinntaket i markedene utenfor Norge er det gledelig å se at satsingen på bedriftsmarkedet i Norge allerede viser god vekst i kundeinntak, sier han i en pressemelding.

Les om:

Telekom